Valtuusto, kokous 5.9.2022

§ 112 Monitoimitalo Kellokoskelle, aloite (lisäpykälä)

TUUDno-2022-1816

Perustelut

"Kellokoskella yhdistykset ja eri järjestöt voivat anoa sisäliikuntaharrastuksiin Kellokosken koulun Patruuna- ja Voima-salia koulutyöajan ulkopuolella. Kunnan liikuntapalvelut jakaa koulun liikuntasalivuorot lukuvuoden ajaksi järjestöjen kesken niiden tekemien tila-anomusten perusteella. 

Liikuntasalit ovat ensisijaisesti tarkoitettu koulun tarpeisiin ja toissijaisesti niitä käytetään järjestöjen tarpeisiin. Patruuna-salin viikoittainen käyttö ei kuitenkaan onnistu. Syksyllä ja keväällä on ylioppilaskirjoitukset, joiden vuoksi esim. Patruuna-Sali ei ole käytettävissä muuhun toimintaan. Esimerkiksi ajalla 12-30.9.2022 Patruuna-Sali on suljettu järjestöiltä yo-kirjoitusten vuoksi. Lisäksi salin käytön estää Vanhojen tanssit, koulun joulujuhlat yms.

Kellokosken Nuorkka (nuorisotalo) toimii erittäin ahtaissa tiloissa kirjaston päädyssä. Tila on aivan liian pieni ja ahdas, eikä vastaa nuorison tarpeita, joten nuorilla ei ole järkevää kokoontumispaikkaa sisätiloissa Kellokoskella.

Sote-palveluiden siirtyessä 1.1.2023 alkaen hyvinvointialueelle, jää kunnille kuntalaisten hyvinvoinnista huolehtiminen. Monipuolisten liikuntamahdollisuuksien ja erilaisten sisätiloissa tapahtuvien harrastusten tarjoaminen sekä nuorten hyvinvoinnin edistäminen edellyttää kuitenkin, että tarkoituksiin on käytettävissä soveltuvat tilat.

Kellokoskelle tulee toteuttaa monitoimitalo, josta löytyy erilaisia harraste- ja liikuntatiloja sekä nuorisolle soveltuva tila. Kokoustiloja Kellokoskella löytyy mm. Kellotuvalta ja koululta, joten niille ei erityistä lisätarvetta ole. Omakotitonttitarjonnan johdosta Kellokoskelle muuttaa paljon lapsiperheitä, jolloin liikunta- ja harrastemahdollisuuksien sekä nuorisotalon tarve kasvaa. Kaikenikäiset asukkaat tarvitsevat hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi liikunta- ja harrastetiloja myös Kellokoskella.

Monitoimitalolle oivallinen sijainti olisi koulun, terveysaseman, Kellotuvan ja jäähallin välinen tontti (kaavanumero 3513). Tontilla on Koulutien varrella pientalokaava, mikä ei tontin sijainti huomioon ottaen tunnu tarkoituksenmukaiselta, vaan ko. tontille tulee tehdä kaavamuutos ja muuttaa se yleisten rakennusten tontiksi eli Y-tontiksi. Näin mahdollistuu monitoimitalon toteuttaminen. Alueella on jo valmiina jäähallin ja sote-aseman käytössä oleva tilava pysäköintialue. Monitoimitalo täydentää alueella jo olevien koulun, jäähallin ja urheilukentän muodostamaa kokonaisuutta."

Päätös

Lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.