Tekninen lautakunta, kokous 16.8.2022

§ 88 Lahelanpellon yleissuunnitelman päivitys

TUUDno-2022-1233

Valmistelija

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Perustelut

Esittely ja hankinnan kohde

Tuusulan kunta on perustanut 16.12.2019 dynaamisen hankintajärjestelmän (DPS), jonka sisällä kilpailutetaan vuosien 2020-2022 aikana erilaisia yhdyskuntatekniikan suunnittelu- ja rakentamispalveluiden hankintoja.

Lahelanpellon yleissuunnitelman päivityshanke on julkaistu Yhdyskuntatekniikan suunnittelu- ja rakennuttamispalveluiden dynaamisen hankintajärjestelmän 2020-2022 (DPS) osa-alueeseen  4. Tie-, katu- ja aluetekniikka valittujen toimittajien kesken. Hankinnassa noudatetaan DPS koskevaa sopimusta, jollei ole hankekohtaisesti muuta mainittu. Hankintamenettelynä on julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) mukainen dynaaminen hankintajärjestelmä, johon kaikki halukkaat ehdokkaat voivat osallistua koko sen keston ajan.

Suunnittelukohteena on Lahelanpellon alue, joka sijoittuu pääosin Lahelantien, Hämeentien, Pähkinämäentien ja Pähkinätien rajaamalle rakentamattomalle alueelle. Suunnittelussa päivitetään alueesta aiemmin laadittu yleissuunnitelma vastaamaan tämän hetken maankäyttötarpeita. Tavoitteena on tuottaa aineistoa alueen asemakaavoitusta ja liikennesuunnittelua varten. Tehtävä käsittää mm. rakennettavuusselvityksen, alueen rakentamistehokkuuden määrittämisen kolmella eri vaihtoehdolla, liikenneverkkotarkastelut, kunnallistekniikan ja viheralueiden yleissuunnittelun sekä kaavatalouslaskennat. Suunnitelman tulee olla valmis 28.4.2023 mennessä.

Hankintailmoitus julkaistiin Cloudia kilpailutusportaalin kautta 27.6.2022, ilmoituksen diaarinumero on TUUDno-2022-1233. Tarjousten vertailuperusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin, vertailuna halvin hinta ilman optiota. Halvinta hintaa käytetään valintaperusteena, koska suunnitelmien laadullisuus on otettu huomioon tarjokkaiden soveltuvuusvaatimuksissa ja tehtävää säätelevän ohjeiston kautta.

Hankinnan arvo ylittää hankintalain 25 §:n kansallisen kynnysarvon. Hanke toteutetaan yhteistyössä kaavoituksen, Tuusulan Veden ja yhdyskuntatekniikan kanssa.

Tarjousten avaus ja tarjouspyynnönmukaisuus

Tarjouksia saatiin määräaikaan 4.8.2022 klo 12.00 mennessä yksi: Ramboll Finland Oy. Tarjoajilla oli mahdollisuus esittää tarjouspyyntöön liittyviä lisäkysymyksiä. Määräaika kysymysten jättämiselle oli 28.7.2022 klo 12:00. Kysymyksiä tarjouslaskennan aikana esitetiin kolmasti ja niihin vastattiin 28.6.2022, 30.6.2022 ja 27.7.2022. Tarjoukset avattiin suljetussa tilaisuudessa 4.8.2022 klo 12:15. Määräajan jälkeen saapuneita tarjouksia ei ollut.

Avaamisen jälkeen suoritettiin määräajassa saapuneen tarjouksen tarkistus ja arviointi. Tarjous vastasi sisällöltään pyydettyä.

Tarjousvertailu

Tarjouspyynnössä oli kerrottu, että ehdot täyttäneistä tarjoajista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättänyt konsultti. Palveluntuottajaksi valitaan yksi toimija. Kokonaistaloudellisesti edullisin on halvin hinta (kokonaishinta). Ramboll Finland Oy:n tarjous on 327 000 € (alv 0 %).

Liitteinä (25 kpl) ovat Cloudian hankintailmoitus, tarjouspyyntö liitteineen pl. pohjatutkimukset, tarjousten avauspöytäkirja, tarjousten vertailu sekä toimeksiannossa sovellettavat sopimusehdot.

Toimivalta

Tuusulan kunnanvaltuuston 10.12.2018 § 150 hyväksymän hallintosäännön toimivaltasäännösten mukaan yhdyskuntatekniikan päällikkö päättää suunnitteluhankinnoista, joiden arvo on enintään 100 000 euroa. Yli 100 000 euron suunnitteluhankinnoista päättää tekninen lautakunta.

Yhdyskuntatekniikan päällikkö esittää, että suunnittelijaksi valitaan tarjouskilpailussa kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antanut Ramboll Finland Oy.

Hankintapäätöksen tiedoksianto ei merkitse sopimuksen syntymistä. Valitun tarjoajan kanssa tehdään erillinen kirjallinen toimeksiantosopimus, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimus voidaan solmia aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut päätöksen valitusosoituksineen tiedoksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • että Lahelanpellon yleissuunnitelman päivityksen laatijaksi valitaan tarjouskilpailussa kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antanut Ramboll Finland Oy
  • oikeuttaa yhdyskuntatekniikan päällikön solmimaan toimeksiannosta sopimuksen
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kuntakehityslautakunta, Heikki Lonka, Anne Olkkola, Teija Hallenberg, Jukka Sahlakari, Antti Piippo, Päivi Hämäläinen, Tuija Palkki, Tomi Hurme, Riitta Kalliokoski, Jari Huttunen, Jukka-Matti Laakso