Tarkastuslautakunta, kokous 14.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 58 Sidonnaisuuksien ilmoittaminen 2021

TUUDno-2021-437

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Kuntalain (410/2015) mukaan tiettyjen kunnan luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden on ilmoitettava julkisesti sidonnaisuuksistaan.

Sidonnaisuusilmoituksen on antanut ympäristökeskuksen johtaja Leena Sjöblom.

Ehdotus

Tarkastuslautakunta päättää

  • tarkastaa ja hyväksyä julkaistavaksi kunnan nettisivuilla ympäristökeskuksen johtaja Leena Sjöblomin sidonnaisuusilmoituksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Perustelut

Kuntalain (410/2015) mukaan tiettyjen kunnan luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden on ilmoitettava julkisesti sidonnaisuuksistaan.

Sidonnaisuusilmoituksen on antanut Seppo Noro.
 

Ehdotus

Tarkastuslautakunta päättää

  • tarkastaa ja hyväksyä julkaistavaksi kunnan nettisivuilla Seppo Noron sidonnaisuusilmoituksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

 

Seppo Noro poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi osallisuusjääviyden vuoksi. Lautakunta valitsi väliaikaiseksi puheenjohtajaksi tämän pykälän ajaksi Annina Nuutisen.

 

Perustelut

Kuntalain (410 / 2015) mukaan tiettyjen kunnan luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden on ilmoitettava julkisesti sidonnaisuuksitaan. Säännöstä sovelletaan 1.6.2017 lukien.

Kunnanhallituksen ja maankäyttö- ja rakennuslaissa (132 / 1999) tarkoitettuja tehtäviä hoitavan toimielimen jäsenten, valtuuston ja lautakunnan puheenjohtajien ja varapuheenjohtajien, kaupunginjohtajan sekä kaupunginhallituksen ja lautakunnan esittelijän on tehtävä sidonnaisuusilmoitus johtotehtävistään sekä luottamustoimistaan elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudestaan sekä muistakin sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.

Ilmoitus on tehtävä kahden kuukauden kuluessa siitä, kun henkilö on tehtäväänsä valittu. Henkilön on myös ilmoitettava viivytyksettä sidonnaisuuksissa tapahtuneet muutokset.

Sidonnaisuusilmoitus tehdään tarkastuslautakunnalle, joka valvoo ilmoitusvelvollisuuden noudattamista ja saattaa ilmoitukset valtuuston tiedoksi. Tarkastuslautakunta voi tarvittaessa kehottaa ilmoitusvelvollista tekemään uuden ilmoituksen tai täydentämään ja tehtyä ilmoitusta.

Kunnan on pidettävä sidonnaisuusilmoituksista rekisteriä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu. Ilmoitusvelvollisuuden piiriin kuuluvan luottamustoimen tai tehtävän päättyessä henkilöä koskevat tiedot on poistettava rekisteristä ja tietoverkosta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jari Räsänen, jari.rasanen@luottamus.tuusula.fi

Tarkastuslautakunta päättää

  • tarkastaa ja hyväksyä tähän saakka saadut sidonnaisuusilmoitukset julkaistavaksi kunnan nettisivuilla.

Päätös

Tarkastuslautakunta päätti

  • tarkastaa ja hyväksyä julkaistavaksi kunnan nettisivuilla henkilöiden Jari Anttalainen, Outi Huusko, Janne Mellin, Laura Nyholm, Liisa Palvas, Ulla Rosenqvist, Liisa Sorri ja Jussi Salonen sidonnaisuusilmoituksen.

 

Puheenjohtaja Jussi Salonen poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi osallisuusjääviyden vuoksi. Varapuheenjohtaja Jari Räsänen toimi lautakunnan puheenjohtajana pykälän käsittelyn ajan. 

 

 

Esteellisyys

  • Jussi Salonen

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.