Tekninen lautakunta, kokous 22.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 57 Päiväkummuntien katusuunnitelmaehdotuksen hyväksyminen

TUUDno-2021-1239

Valmistelija

  • Helena Saarela, projekti-insinööri, helena.saarela@tuusula.fi

Perustelut

Asiaselostus

Päiväkummuntien katusuunnitelmaehdotus, piir.no 1999/1-3, 7 on ollut yleisesti nähtävillä 20.5.­­–2.6.2021.

Jokelan Kolsan alueella sijaitsevan Päiväkummuntien varteen on suunniteltu pysäköintipaikkoja ja kevyen liikenteen väylä. Urheilukenttien vuoksi alueella on tarve pysäköintialueelle.

Suunnitelman sisältö:

  • Pysäköintipaikkojen ja kevyen liikenteen väylän rakentaminen Päiväkummuntielle.
  • Päiväkummuntien ajoradan tasauksen parantaminen.

Katusuunnitelmaehdotuksesta on jätetty nähtävillä olon aikana 1 muistutus.

Muistutus 1, Neste:

Tutustuin Tuusulan Jokelassa nähtävillä olevaan liikennesuunnitelmaan ja sen mahdollisiin vaikutuksiin Nesteen jakeluaseman osalta. Lähtökohtaisesti näyttää hyvältä suunnitelmalta, mutta muutama huomio/kysymys:

  • Mihin suunnitelmassa tulee sijoittumaan rekkapaikoitus?
  • Pysyvätkö Nesteen tontin liittymät ennallaan ja mitä töitä tontin liittymäalueilla tulee tehtäväksi?
  • Onko huomioitu tien leveydessä sekä parkkipaikkoja suunniteltaessa, että Nesteen jakeluasemalla liikennöi säiliöauto (yhdistelmärekka) -> olisiko syytä jättää parkkipaikat tekemättä jakeluaseman kohdalla?
  • Mikä on arvioitu töiden aloitus ja niiden kesto? Kuinka työt tulevat vaikuttamaan liikennöintiin Nesteen tontille?

Vastine:

Raskaan liikenteen pysäköinnille on osoitettu kaksi 19 m pitkää autopaikkaa Päiväkummuntien varresta. Urheilukenttien vuoksi alueella on suuri tarve henkilöautojen pysäköinnille, joita on suunniteltu 34 kpl.

Nesteen tonttiliittymät pysyvät samalla kohdalla kuin ne nykyisin ovat. Katualueelle tulee ojapainanne ja liittymiin asennetaan rummut. Liittymien kohdalla kadun tasausta korjataan muotoilemalla kantavaa kerrosta ja asfaltoimalla ajorata uudestaan.

Päiväkummuntien ajoradan asfaltti pysyy yhtä leveänä eli 7 metrisenä. Ajo tontille on tarkastettu 25,25 m pitkän moduuliyhdistelmän ajourilla.

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa heinäkuussa. Tontin kohdalla ajoradalle tehtävät tasauksen muutokset eivät aiheuta suuria leikkauksia ja liikennöinti tontille varmistetaan työn aikana.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • hyväksyä Päiväkummuntien katusuunnitelmaehdotuksen, piir.nro 1999/1-3, 7.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kiinteistön omistajat ja haltijat, Neste, kirjaamo.uusimaa@ely-keskus.fi, maankäyttö, Jussi Pesonen, Anne Paakkinen

Muutoksenhaku

VALITUSOSOITUS

Valitusoikeus ja valituksen perusteet
Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.
Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen.
Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Jos päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös se, jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun muutettu päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Valitusviranomainen
Päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella Helsingin hallinto-oikeudelta.
Valitusviranomaisen yhteystiedot
Helsingin hallinto-oikeus
Radanrakentajantie 5
00520 Helsinki
Puhelin 029 56 42000
Faksi 029 56 42079
sähköposti helsinki.hao@oikeus.fi

Valitusaika
Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

MRL 188 §:n 3 momentin mukaan kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevan päätöksen katsotaan tulleen asianosaisten tietoon samaan aikaan, kun päätöksen katsotaan kuntalain 140 §:n mukaisesti tulleen kunnan jäsenen tietoon.

Muista kuin em. päätöksistä asianosaisen katsotaan saaneen tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon, ei lueta määräaikaan.

Valituksen muoto ja sisältö 
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava

1) päätös, johon haetaan muutosta (valituksen kohteena oleva päätös);
2) miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi (vaatimukset);
3) vaatimusten perustelut;
4) mihin valitusoikeus perustuu, jos valituksen kohteena oleva päätös ei kohdistu valittajaan.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava valittajan nimi ja yhteystiedot. Jos puhevaltaa käyttää valittajan laillinen edustaja tai asiamies, myös tämän yhteystiedot on ilmoitettava. Yhteystietojen muutoksesta on valituksen vireillä ollessa ilmoitettava viipymättä hallintotuomioistuimelle.

Valituksessa on ilmoitettava myös se postiosoite ja mahdollinen muu osoite, johon oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat voidaan lähettää (prosessiosoite). Mikäli valittaja on ilmoittanut enemmän kuin yhden prosessiosoitteen, voi hallintotuomioistuin valita, mihin ilmoitetuista osoitteista se toimittaa oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat.

Oikaisuvaatimuksen tekijä saa valittaessaan oikaisuvaatimuspäätöksestä esittää vaatimuksilleen uusia perusteluja. Hän saa esittää uuden vaatimuksen vain, jos se perustuu olosuhteiden muutokseen tai oikaisuvaatimuksen tekemisen määräajan päättymisen jälkeen valittajan tietoon tulleeseen seikkaan.
Valitukseen on liitettävä:

  • valituksen kohteena oleva päätös valitusosoituksineen;
  • selvitys siitä, milloin valittaja on saanut päätöksen tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta;
  • asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
     

Valitusasiakirjojen toimittaminen
Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaisille ennen valitusajan päättymistä. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa valitusviranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä.
Asiakirjat toimitetaan viranomaisen asiointiosoitteeseen lähettäjän omalla vastuulla. Tämä voidaan tehdä myös postitse, sähköisesti tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

Lisätietoja
Tuomioistuinmaksulain (1455/2015) 2 §:n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua, joka on hallinto-oikeudessa 260 euroa. Saman lain 5 §:ssä on määräys niistä asioista, joista ei peritä oikeudenkäyntimaksua. Maksua ei myöskään peritä, jos hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi.