Valtuusto, kokous 28.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 91 Hakeutuminen UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malliin, aloite (lisäpykälä)

TUUDno-2021-1684

Perustelut

Anna Yltävä esitti seuraavan Tuusulan puolesta ry:n valtuustoryhmän ja usean muun valtuutetun allekirjoittaman aloitteen:

"Ehdotamme, että Tuusulan kunta hakeutuu UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malliin

Perustelu:

UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malli auttaa kuntia tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja lasten arjen palveluissa ja kunnan hallinnossa. UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallia toteuttaa jo 44 kuntaa eri puolilla Suomea, ja se tavoittaa lähes puolet Suomessa asuvista lapsista. Malli on kunnille tarkoitettu työväline. Se auttaa kuntia edistämään erityisesti heikoimmassa asemassa olevien lasten oikeuksien toteutumista. Malli on kunnille maksuton, ja kaikki lapsiystävällisyytensä kehittämisestä kiinnostuneet kunnat voivat hakea mukaan. 

Olemme Tuusulassa monessa asiassa jo todella pitkällä, selvästi monet askeleet otettu tätä mallia kohti. Toimintamallissa mukana oleminen toisi meille työn tekemisen ja lasten ja perheiden arvostamisen esille. Erityisesti varhainen tuki nostetaan esille. Varhainen tuki on huomattavasti edullisempaa kun jälkikäteen korjaavat toimenpiteet. Arvot ja tavoitteet, joita malli sisältää, on erittäin tärkeitä ja tavoiteltavia. Mukana olevilla kunnilla on erittäin hyviä kokemuksia mallissa toimimisesta."

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.