Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 18.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 55 Muut asiat

Perustelut

  • valtuuston Keskiryhmiltä lautakunta-aloite kasvatus- ja sivistyslautakunnalle, "Uuden Monion tulevat mahdollisuudet osallistua kansallisille ja kansainvälisille digitaalisille kursseille." 
  • huoli kouluterveydenhuollon järjestämisestä Korona-aikana (esim. koululaisten ikävuositarkastusten viivästyminen)
  • koululaisten uinninopetuksen järjestämisen poikkeamat ja korvaavat uintikerrat Koronasta johtuen
  • lautakuntatyöskentelyn arviointikyselyt tulossa lähiaikana keskitetysti Yhteisistä palveluista
  • lautakunnan lausunto Koululiitu-ohjelman käyttöönottoon:

Kasvatus- ja sivistyslautakunta hyväksyi kesäkuussa 2020 uuden Tuusulan kunnan koulukuljetusoppaan otettavaksi käyttöön 1.8.2021 alkaen. Samassa yhteydessä Tuusulan kouluteiden turvallisuuden arvioinnissa apuvälineenä on päätetty käyttää Koululiitu-ohjelmaa. Muutoksen tarkoituksena on ollut yhdenmukaistaa teiden arviointia tietoon perustuvalla järjestelmällä. Muutoksen tarkoituksena ei ole säästöjen saaminen.

Tulevan lukuvuoden 2021-2022 alusta lukien päätökset koulukuljetuksista tehdään uuden oppaan mukaisella tavalla apuvälineenä Koululiitu-alusta.

Kouluteiden vaarallisuuden luokitukset, niiden muutokset ovat aiheuttaneet vilkkaan keskustelun arvioinneista. Teitä on arvioitu uudelleen ja muutoksia on tehty.

Lautakunta pitää tärkeänä, että tehtyä muutosta, sen onnistumista ja mahdollisia muutostarpeita arvioidaan kuluvan lukuvuoden jälkeen niin, että mahdolliset tarpeelliset muutokset ja täydennykset hyväksyttyyn koulukuljetusoppaaseen tehdään vielä kuluvalla valtuustokaudella, viimeistään tulevana syksynä.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.