Konsernijaosto, kokous 7.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 33 Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy Keuke, yhtiökokous 17.6.2021, yhtiökokousedustajan valinta (lisäpykälä)

TUUDno-2021-1453

Valmistelija

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Perustelut

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke on toiminut vuodesta 1998 alkaen seudullisena kehittämisyhtiönä. Yhtiön tehtävänä on lisätä toiminta-alueensa hyvinvointia luomalla edellytyksiä uuden elinkeinotoiminnan ja uusien työpaikkojen syntymiselle sekä olemassa olevien yritysten menestyksekkäälle toiminnalle. Tätä tehtäväänsä yhtiö toteuttaa tuottamalla yritysneuvonta- ja kehittämispalveluja Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan kuntien alueella toimiville yrityksille.

Kehittämiskeskuksen omistus jakautuu alueen yksityisten ja julkisten toimijoiden kesken. Yksityisinä omistajina ovat Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus ry sekä yrittäjäjärjestöt ja julkisina omistajatahoina Järvenpään ja Keravan kaupungit ja Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan kunnat.  

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuken varsinainen yhtiökokous pidetään 17.6.2020. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 8 §:n mukaan varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat.  

Yhtiöjärjestyksen 5 §:n mukaan yhtiön hallitukseen valitaan 5–7 jäsentä, jotka edustavat elinkeinojen ja niiden kehittämisen sekä kuntien toiminnan asiantuntemusta. Päättyvällä kaudella kuntien edustajat hallituksessa olivat pääosin kehitysjohtajia tai elinkeinovastaavia, millä kokoonpanolla on tarkoituksenmukaista myös jatkaa. Tuusulan edustajana Keuken hallituksessa on ollut Kristiina Salo.
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Konsernijaosto päättää

  • nimetä ehdokkaan Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuken hallitukseen
  • antaa mahdolliset muut ohjeet yhtiökokousedustajalle
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Konsernijaosto päätti

  • nimetä elinvoimajohtaja Kristiina Salon Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuken hallitukseen
  • antaa mahdolliset muut ohjeet yhtiökokousedustajalle
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Tiedoksi

nimetty, talouden ohjaus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.