Vammaisneuvosto, kokous 13.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Martta Wendelin päiväkodin rakennussuunnitelmat, Vammaisneuvoston lausunto

TUUDno-2021-35

Valmistelija

  • Marjo-Kaisa Konttinen, osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Perustelut

Perustelut

Martta Wendelin päiväkoti on suunniteltu 10-ryhmäiseksi päiväkodiksi, joka sijaitsee Hyrylässä Mikkolan koulun läheisyydessä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Se on saavutettavissa niin jalankulkijoille ja pyöräilijöille kuin julkisella liikenteellä tai omalla autoilla liikkuvillekin.

Päiväkoti on yksi keskeisistä Tuusulan kunnan palveluverkkosuunnitelman hankkeista. Valmistuessaan se tulee yhdessä Kirkonkylän kampuksen kanssa korvaamaan nykyisiä varhaiskasvatuksen käytössä olevia huonokuntoisia Hyrylän alueen kiinteistöjä.

Uuden rakennuksen, Martta Wendelin päiväkodin, tavoitteena on tarjota moderni, terve ja turvallinen toimintaympäristö lapsille ja työntekijöille sekä mahdollistaa asukkaiden kohtaamiset asuinalueellaan. Tilat tehdään joustavasti muuttuviksi ja monikäyttöisiksi. Tilojen muokattavuus mahdollistaa myös asukkaiden ilta- ja vapaa-ajan käyttömahdollisuudet.  Päiväkoti on suunniteltu otettavan käyttöön elokuussa 2022. 

Vammaisneuvostoa pyydetään nostamaan esille asiat, jotka suunnittelussa tulisi huomioida mahdollisimman toimivan esteettömyyden saavuttamiseksi.

Ehdotus

Vammaisneuvosto päättää

  • antaa lausunnon Martta Wendelin päiväkodista, jotta mahdollisimman toimiva esteettömyys saavutettaisiin. 

Päätös

Vammaisneuvosto päätti antaa Martta Wendelin päiväkodista lausunnon.

Vammaisneuvoston lausunto Martta Wendelin päiväkodin esteettömyydestä

Vammaisneuvosto on tutustunut Martta Wendelin-päiväkodin esteettömyyssuunnitelmaan ja neuvoston mielestä esteettömyysasiat on otettu huomioon hyvin. Päiväkodin tilat tehdään joustavasti muuttuviksi ja monikäyttöisiksi, mikä vammaisneuvoston mielestä on hyvä asia, sillä silloin myös iltakäyttö mahdollistetaan tiloissa paremmin. Vammaisneuvosto pyytää kuitenkin huomioimaan tilojen muunneltavuudessa esim. neurologisten vammojen ja aistiyliherkkyyksien vaatimukset tiloille. Tilat eivät saisi kaikua ja melun sekä hälyn määrä tulisi olla mahdollisimman vähäistä.