Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta, kokous 12.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 23 Ruotsinkylän vesiosuuskunnan runkoverkoston ja liiketoiminnan siirtäminen osaksi Tuusulan Veden toimintaa

TUUDno-2020-2509

Valmistelija

  • Jukka Sahlakari, liikelaitoksen johtaja, jukka.sahlakari@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunta on tukenut Ruotsinkylän vesiosuuskunnan verkostojen rakentamista keskitetyn vesihuollon mahdollistamiseksi haja-asutusalueelle päätöksellään Khall § 261/3.5.2004.

Ruotsinkylän vesiosuuskunta (myöhemmin Osuuskunta) on toimittanut 29.10.2020 esityksen toimintansa luovuttamisesta Tuusulan vesihuoltoliikelaitokselle (myöhemmin Laitos) 1.1.2021 alkaen (virallinen päätös ei ole vielä tullut kirjallisena). Osuuskunta ja Laitos ovat yhteistyössä laatineet kauppakirjaehdotuksen verkoston ja liiketoiminnan siirrosta. Kauppakirjan allekirjoittaa osuuskunnan hallitus. Tuusulan puolelta asia tuodaan kunnanhallituksen hyväksyttäväksi.

Osuuskunnan vesihuoltopalveluihin on liittynyt 43 kiinteistöä. Osuuskunnalta siirtyvää runkovesijohtoa on n. 3,6 km ja samoin runkojätevesijohtoa n. 3,6 km. Verkosto on rakennettu kolmessa osassa, pääosin vuonna 2007. Yhdistyminen esitetään tapahtuvaksi 1.1.2021. Siirtymisestä tulee sopia sitovasti ennen siirron voimaantuloa, ja jotta aikataulu on mahdollinen, kauppakirja Laitoksen ja Osuuskunnan kesken on allekirjoitettava ennen joulukuun loppua.

Laitos on laskuttanut osuuskuntaa yhtenä asiakkaana, joten mm. perusmaksujakin on laskutettu vain yhdestä liittymästä. Muutoksen myötä jokaisesta liittyjästä tulee suoraan laitoksen asiakas ja he maksavat kulloinkin voimassa olevat taksan mukaiset laskut.

Liiketoimintakaupassa Osuuskunnalta ei siirry pankkilainaa eikä muita velkoja laitoksen vastattavaksi. Kauppahinta on 1 euro. Verkoston tasearvo 31.12.2019 oli 120 150,12 €. Kohteeseen ei ole tiedossa mitään erityistä korjausvelkaa. Kaupan muut vaikutukset Osuuskunnan asiakassopimusten liittymisehdot sekä sopimusehdot noudattavat Laitoksen käytäntöjä. Osuuskunta on hankkinut maanomistajilta johtojen sijoitussopimukset, jotka siirtyvät kaupassa Laitokselle, ja joista ei aiheudu Laitokselle korvausvelvoitteita. Kiinteistökohtaiset jätevedenpumppaamot ovat jo nykyisin kiinteistöjen omaisuutta. Laitos toimittaa Osuuskunnan asiakkaille Laitoksen sopimusmalliin päivitetyt liittymis- ja käyttösopimukset, niihin liitetyt liitoskohtailmoitukset ja johtojen sijoitussopimukset, sopimusehdot ja yleiset toimitusehdot ennen omaisuuden siirtoa. Osuuskunta purkaa osuuskunnan kaupan voimaan tulon jälkeen.

Lisätiedot: Jukka Sahlakari, liikelaitoksen johtaja, puh. 040 314 3563

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Sahlakari, liikelaitoksen johtaja, jukka.sahlakari@tuusula.fi

Tuusulan vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta päättää ehdottaa kunnanhallitukselle, että 

KUNNANHALLITUS päättää

  • hyväksyä Ruotsinkylän vesiosuuskunnan verkoston ja liiketoiminnan siirtämisen Tuusulan vesihuoltoliikelaitokselle liitteenä olevan kauppakirjan mukaisin ehdoin
  • oikeuttaa Tuusulan vesihuoltoliikelaitoksen johtajan allekirjoittamaan kauppakirjan ja tekemään vähäisiä tarkistuksia ennen sen allekirjoittamista, sillä edellytyksellä, että tarkistukset eivät vaikuta kauppahintaan tai verkoston ja liiketoiminnan siirtoajankohtaan

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Lisäksi johtokunta päätti hyväksyä ja tarkastaa pöytäkirjan tämän pykälän osalta kokouksessa.

 

Tiedoksi

Kunnanhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.