Kunnanhallitus, kokous 23.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 474 Henkilöstöjohtajan viran täyttäminen, virkavaali

TUUDno-2020-2054

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Juha Tynjä, vs. henkilöstöjohtaja, juha.tynja@tuusula.fi

Perustelut

Vs. henkilöstöjohtaja, henkilöstön kehitäämispäällikkö Tanja Rontu-Hokkanen on irtisanoutunut kunnan palveluksesta.

Tuusulan kunnan hallintosäännön 6 luvun 36 §:n (toimivalta henkilöstöasioissa) nojalla kunnanhallitus päättää henkilöstöjohtajan viran haettavaksi julistamisesta ja valitsee palvelualuepäällikkönä toimivan henkilöstöjohtajan. Tuusulan kunnan hallintosäännön 3 luvun § 18 mukaisesti palvelualuepäällikkönä henkilöstöjohtaja vastaa palvelualueen toiminnasta ja taloudesta sekä johtavaa ja kehittää toimintaa toimialuejohtajan alaisuudessa. 

Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon tasa-arvolain säännökset ja kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 12§:n syrjintäkielto sekä perustuslaissa säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Viran kelpoisuusehdoksi ehdotetaan soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa sekä hyvää käytännön kokemusta henkilöstöjohtamisesta. Valinnassa arvostettaisiin kokemusta henkilöstön kehittämisestä, hr-prosessien johtamisesta ja kehittämisestä sekä hyviä yhteistyö- ja neuvottelutaitoja. Eduksi luettaisiin myös kunta-alan sopimusjärjestelmän tunteminen.

Tehtävän palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen yleisen virkaehto- ja työehtosopimuksen mukaan. Hakija voi esittää palkkatoivomuksensa.

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 4 §:n mukaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää julkista hakumenettelyä. Hakuaika on vähintään 14 kalenteripäivää siitä, kun ilmoitus on julkaistu kuntalain 108 §:ssä säädetyllä tavalla.

Työpaikkailmoituksen laatimisesta ja tarkemmasta rekrytointitavasta päättäisi kansliapäällikkö.

Juha Tynjä toimii palvelussuhdelakimiehen tehtävien ohella vs. henkilöstöjohtajan määräaikaisena viransijaisena kunnes uusi henkilöstöjohtaja on aloittanut virassa.

Ehdotus

Esittelijä

Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • julistaa henkilöstöjohtajan viran haettavaksi
  • että henkilöstöjohtajan viran kelpoisuusehtona on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä käytännön kokemus henkilöstöjohtamisesta. Valinnassa arvostetaan kokemusta henkilöstön kehittämisestä, hr-prosessien johtamisesta ja kehittämisestä sekä hyviä yhteistyö- ja neuvottelutaitoja. Eduksi luetaan myös kunta-alan sopimusjärjestelmän tunteminen.
  • valtuuttaa kansliapäällikön päättämään rekrytoinnin yksityiskohdista.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

 

Markku Vehmas oli asiantuntijana kokouksessa.

Valmistelija

Harri Lipasti, kansliapäällikkö, harri.lipasti@tuusula.fi

Perustelut

Henkilöstöjohtajan virka oli julkisesti haettavana siten, että hakuaika päättyi 27.9.2020. Ilmoitus julkaistiin verkkosivuilla www.tuusula.fi/tyopaikat, www.te-palvelut.fi, www.rekrytointi.com, www.oikotie.fi, www.kuntarekry.fi, www.ekonomit.fi. Lisäksi ilmoitus julkaistiin Facebookissa, LinkedInissä, Instagramissa, Googlessa ja Etelä-Suomen Median 11 lehden verkkosivuilla. Määräaikaan mennessä saapui 29 hakemusta.

Hakijoiden haastattelut toteutettiin kahdessa vaiheessa. Ensimmäiselle haastattelukierrokselle kutsuttiin kahdeksan hakijaa. Haastattelijoina toimivat kansliapäällikkö Harri Lipasti ja talousjohtaja Markku Vehmas. Toiseen haastatteluun kutsuttiin edellisistä neljä hakijaa. Haastattelijoina toimivat pormestari Arto Lindberg, apulaispormestari Jussi Salonen, kansliapäällikkö Harri Lipasti ja talousjohtaja Markku Vehmas. 

Haastatteluryhmä kutsui soveltuvuusarviointiin kolme hakijaa, joista yksi veti ennen arvioinnin toteutusta hakemuksensa pois.  Soveltuvuusarvioinnit toteutti Mercuri Urval Oy / seniorikonsultti Juha Laurila.

Haastatteluryhmän ehdotus valittavasta henkilöstä ja palkkauksesta tehdään kokouksessa.  

Virkavaali on ehdollinen, kunnes virkaan valittu on toimittanut terveydentilaansa koskevan todistuksen. Valinnassa noudetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Virantoimituksen aloitusajankohta tarkentuu viran vastaanottamisilmoituksen myötä.

Yhteenveto hakijoista, hakemusasiakirjat ja soveltuvuusarvioinnit ovat käytettävissä kokouksessa.

Lisätiedot: Markku Vehmas, p. 040 314 3060.

Ehdotus

Esittelijä

Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • kokouksessa tehtävän ehdotuksen perusteella valinnasta henkilöstöjohtajan toistaiseksi voimassa olevaa virkaan palkkaetuineen
  • että valinnassa noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa
  • todeta, että virkavaali on ehdollinen ja se vahvistetaan, kun valittu on toimittanut todistuksen terveydentilastaan. 

Päätös

Kunnanhallitus päätti jättää asian pöydälle ja käsitellä asian 23.11.2020 pidettävässä kunnanhallituksen kokouksessa.

Valmistelija

  • Harri Lipasti, kansliapäällikkö, harri.lipasti@tuusula.fi

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • kokouksessa tehtävän ehdotuksen perusteella valinnasta henkilöstöjohtajan toistaiseksi voimassa olevaa virkaan palkkaetuineen
  • että valinnassa noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa
  • todeta,​ että virkavaali on ehdollinen ja se vahvistetaan,​ kun valittu on toimittanut todistuksen terveydentilastaan. 

___

Esittelijä muutti pohjaehdotustaan seuraavasti:

Kunnanhallitus päättää

  • julistaa henkilöstöjohtajan viran uudelleen haettavaksi
  • virkaa aikaisemmin hakeneet otetaan huomioon virkaa täytettäessä
  • valtuuttaa kansliapäällikön päättämään tarkemmin rekrytointiprosessista ja aikatauluista.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.