Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 25.8.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 73 Toiminta-avustusten myöntäminen yleishyödyllistä työtä tekeville seuroille ja yhdistyksille vuodelle 2020

TUUDno-2020-1925

Valmistelija

  • Hannamari Halinen, varhaiskasvatuspäällikkö, hannamari.halinen@tuusula.fi
  • Tiina Simons, kehittämispäällikkö, tiina.simons@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunnan toiminta-avustukset yleishyödyllistä työtä tekeville seuroille ja yhdistyksille vuodelle 2020 ovat olleet haettavissa 1.3. – 30.4.2020 välisenä aikana.

Avustuksen tarkoituksena on tukea ja järjestää toimintaa kotona oleville perheille. Toiminnan oletetaan syntyvän vähäisin kustannuksin eikä sen oleteta sisältävän merkittäviä vaatimuksia toimintatilojen osalta. Avustus on harkinnanvarainen ja hakuaika ilmoitetaan vuosittain. Avustuksista päätetään kasvatus- ja sivistyslautakunnassa. Yhdistykset liittävät hakemuksiin edellisen vuoden toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja toiminnantarkastuskertomuksen sekä kuluvan vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion.


Avustettavan toiminnan kriteerit:

  • Jakoperusteina toimivat kunnan strategiassa olevat painopisteet
  • Yhdistyksen toiminnan kehittyminen (laajuus ja vaikuttavuus) ja jäsenmäärä
  • Yhdistyksen kehittäminen (osallisuus ja innovatiivisuus)
  • Toiminta tukee paikallista vapaan kansalaistoiminnan tarjontaa ja kuntalaisten hyvinvointia
  • Toiminta on kaikille avointa, edullista ja helposti saavutettavaa
  • Toiminnan tulee tapahtua Tuusulassa tai kohdentua tuusulalaisille
  • Toimintaa ei tueta muulla kunnan avustuksella

 

Vuodelle 2020 varhaiskasvatuspalveluihin avustuksiin on varattu 2890 €.

Avustushakemuksia määräaikaan mennessä tuli Mannerheimin lastensuojeluliiton Etelä-Tuusulan, Jokelan ja Kellokosken paikallisyhdistyksiltä. Yhdistykset ovat liittäneet hakemuksiin edellisen vuoden toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja toiminnantarkastuskertomuksen sekä kuluvan vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Toiminta-avustushakemukset ovat lautakunnan jäsenten luettavissa Casem-kokoustyötilassa.

Jokelan yhdistys hakee 1500 € avustusta säännöllisen toiminnan ylläpitämiseen ja järjestämiseen Jokelan alueella asuville lapsille ja lapsiperheille. Jäseniä on 249. Yhdistyksen edellisen kauden tulos on alijäämäinen. Yhdistyksen talous on kohtuullinen.

Etelä-Tuusulan paikallisyhdistys hakee 1000 € avustusta lastennäytelmän järjestämiseen Hyökkälän koululla. Yhdistyksessä on 183 jäsentä. Yhdistyksen edellisen kauden tulos on alijäämäinen. Yhdistys on erittäin vakavarainen.

Kellokosken yhdistys hakee 2000 € avustusta paikallisyhdistyksen 30-vuotisjuhliin maksuttoman juhlan järjestämiseksi perheille, sekä perhekerhotoiminnan järjestämiseksi kellokoskelaisille perheille. Yhdistyksessä on tällä hetkellä 210 jäsentä. Yhdistyksen edellisen kauden tulos on ylijäämäinen. Yhdistyksen talous on kohtuullinen.

Alla olevaan taulukkoon on kirjattu yhteenveto yhdistysten avustushakemuksista vuosina 2018 – 2019 ja päätösesitys vuodelle 2020

Mannerheimin lastensuojeluliiton kaikki paikallisyhdistykset toimivat aktiivisesti lasten ja lapsiperheiden hyväksi ja täyttävät avustuskriteerit tasavertaisesti. Kun kunta myöntää avustusta yleishyödylliselle yhdistykselle, on yhdistyksen tehtävä tilitys avustuksen käytöstä toimittamalla kunnalle tilinpäätöstiedot ja toimintakertomus samalta vuodelta, jolle avustus on myönnetty.  

 

                                        

 

Haku 2018

Päätös 2018 Haku 2019 Päätös 2019 Haku 2020 Ehdotus 2020
Etelä-Tuusula 1000 850 1000 926 1000 824
Jokela 1800 1350 1800 1130 1500 1120
Kellokoski 1500 680

2000 +500

834 2000 945

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää

  • myöntää toiminta-avustusta Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksille: Jokela 1120€, Kellokoski 945€ ja Etelä-Tuusula 824€
  • edellyttää ko. yhdistyksiä tekemään kunnalle tilityksen avustuksen käytöstä toimittamalla vuoden 2020 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen    

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon, ei lueta määräaikaan.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan
- muutoksenhakijan nimi ja kotikunta
- postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset muutoksenhakijalle voidaan toimittaa.
Jos oikaisuvaatimuksen tekijän puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä, kirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Asiamiehen, ellei tämä ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä oikaisuvaatimuskirjelmään valtakirja.
Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset oikaisuvaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.
Oikaisuvaatimuksen tekijän, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava oikaisuvaatimuskirjelmä. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava Tuusulan kunnalle virka-aikana ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä käyttäen alla olevia yhteystietoja:
Tuusulan kunta, Kasvatus ja sivistyslautakunta
osoite: Kotorannankuja 10, Pl 60, 04301 Tuusula
sähköposti: kirjaamo@tuusula.fi
puh. vaihde: 09 87 181

Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä Tuusulan kunnan asiakaspalvelupisteeseen os. Autoasemankatu 2, 04300 Tuusula. Avoinna ma-to klo 8.00-15.00 ja pe klo 8.00-12.00.