Kunnanhallitus, kokous 10.8.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 272 Tuusulan Moottorikerho ry, maanvuokrasopimuksen purkaminen, Tuomala

TUUDno-2019-1987

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Tuija Palkki, maankäyttöinsinööri, tuija.palkki@tuusula.fi
Päivi Hämäläinen, maankäyttöpäällikkö, paivi.hamalainen@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan Moottorikerhon edustajien kanssa on neuvoteltu noin 4,2 ha:n suuruisen maa-alueen vuokraamisesta enduromoottoripyörien harjoittelualueeksi 1.11.2019–31.12.2029 väliseksi ajaksi kiinteistöltä 858-415-4-114.

Vuokra-alueelle on tarkoitus rakentaa kaksi harjoitusrataa, joiden pituudet ovat noin 1,5 km ja noin 300 m. Rata-alueen leveys maastossa on noin 1,5 metriä. Alueelle rakennetaan myös toiminnan kannalta tarpeelliset paikoitus- ja huoltoalueet noin 10 ajoneuvolle. Toiminta on maastoajoharjoittelua offroad-moottoripyörillä, jotka ovat 2- tai 4-tahtisia bensiinikäyttöisiä ja tulevaisuudessa myös sähkökäyttöisiä.

Tuusulan moottorikerho on hakenut alueelle maastoliikennelain 30 §:n mukaista lupaa ajoharjoittelun järjestämiseen. Lupahakemuksessa ja vuokrasopimuksessa ajoajaksi on määritelty arkisin klo 16.00–20.00 ja viikonloppuisin klo 10.00–18.00. Arkipyhinä ajaminen on kielletty. 

Maanvuokrasopimuksen voimassaoloaika on 10 vuotta, jonka jälkeen sopimus viimeistään päättyy. Alueella on 22.1.2019 lainvoiman saanut oikeusvaikutteinen Tuomala II -osayleiskaava, jossa kiinteistö on osoitettu kaupallisten palvelujen alueeksi (KM-4). Alueella ei ole vielä vireillä asemakaavahankkeita. Mikäli kaavoitus etenee vuokrasopimuksen voimassaoloaikana ja kunta tarvitsee aluetta muuhun käyttöön, niin sopimus on tarvittaessa mahdollista irtisanoa kesken vuokrakauden. 

Alueen perusvuokra on 1000 euroa vuodessa ja vuokraa korotetaan vuosittain 1,5 %.

Ehdotus

Esittelijä

Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • vuokrata kiinteistöstä 858-415-4-114 noin 4,2 ha:n suuruisen maa-alueen enduromoottoripyörien harjoittelualueeksi 1.11.2019–31.12.2029 väliseksi ajaksi Tuusulan Moottorikerho ry:lle
  • oikeuttaa allekirjoittajan tarvittaessa tekemään vuokrasopimukseen pieniä, teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksellaan hyväksymään vuokrasopimuksen. 

---

Puheenjohtajan avattua asiassa keskustelun Pasi Huuhtanen Jouko Riolan kannattamana esitti alueen vuosivuokraksi 400 euroa.

 Puheenjohtaja totesi, että koska oli tehty kannatettu muutosesitys, asia on ratkaistava äänestämällä. Kunnanhallitus hyväksyi puheenjohtajan esityksen, että ne, jotka kannattavat pohjaehdotusta, äänestävät jaa ja ne, jotka kannattavat Huuhtasen tekemää muutosesitystä, äänestävät ei. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 6 jaa- ääntä (Heikkinen, Lappalainen, Mäensivu, Väänänen, Salonen ja Lindberg) ja 7 ei-ääntä (Heikkilä, Huuhtanen, Mattila, Mäki-Kuhna, Reinikainen, Riola ja Salmi). Puheenjohtaja totesi, että Huuhtasen tekemä muutosesitys tuli kunnanhallituksen päätökseksi äänin 7-6.

Päätös

Kunnanhallitus päätti

  • vuokrata kiinteistöstä 858-415-4-114 noin 4,2 ha:n suuruisen maa-alueen enduromoottoripyörien harjoittelualueeksi 1.11.2019–31.12.2029 väliseksi ajaksi Tuusulan Moottorikerho ry:lle muutoin liitteenä olevan vuokrasopimuksen mukaisesti, mutta alueen perusvuokra on 1000 euron sijaan 400 euroa vuodessa
  • oikeuttaa allekirjoittajan tarvittaessa tekemään vuokrasopimukseen pieniä, teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksellaan hyväksymään vuokrasopimuksen. 

Valmistelija

  • Lauri Tölli, maankäyttöinsinööri, lauri.tolli@tuusula.fi
  • Päivi Hämäläinen, maankäyttöpäällikkö, paivi.hamalainen@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan Moottorikerho ry on vuokralla kiinteistön 858-415-4-114 alueella Tuomalan kunnanosassa. Maa-alue on vuokrattu kunnanhallituksen päätöksellä 14.10.2019 § 396 enduromoottoripyörien harjoittelualueeksi. Maanvuokrasopimuksen mukaan sopimus puretaan, mikäli vuokralainen ei saa toiminnalleen tarvittavia viranomaislupia.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen lainvoimaisen päätöksen 13.3.2020 § 2 mukaan vuokralaiselle ei myönnetä maastoliikennelain 30 §:n mukaista lupaa, joten maanvuokrasopimus puretaan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • hyväksyä maankäyttöpäällikön ja vuokralaisen 3.7.2020 allekirjoittaman sopimuksen maanvuokrasopimuksen purkamisesta, jolla puretaan välittömästi 1.11.2019 - 31.12.2029 väliseksi ajaksi vuokrattu noin 4,2 ha suuruinen maa-alue kiinteistöstä 858-415-4-114.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tuusulan Moottorikerho ry, maankäyttö, maankäyttö/Päivi Kyllönen, kaavoitus

Muutoksenhaku

Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon, ei lueta määräaikaan.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan
- muutoksenhakijan nimi ja kotikunta
- postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset muutoksenhakijalle voidaan toimittaa.
Jos oikaisuvaatimuksen tekijän puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä, kirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Asiamiehen, ellei tämä ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä oikaisuvaatimuskirjelmään valtakirja.
Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset oikaisuvaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.
Oikaisuvaatimuksen tekijän, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava oikaisuvaatimuskirjelmä. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava Tuusulan kunnalle virka-aikana ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä käyttäen alla olevia yhteystietoja:
Tuusulan kunta, Kunnanhallitus
osoite: Kotorannankuja 10, Pl 60, 04301 Tuusula
sähköposti: kirjaamo@tuusula.fi
puh. vaihde: 09 87 181

Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä Tuusulan kunnan asiakaspalvelupisteeseen os. Autoasemankatu 2, 04300 Tuusula. Avoinna ma-to klo 8.00-15.00 ja pe klo 8.00-12.00.