Kunnanhallitus, kokous 14.4.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 137 Valtuuston 6.4.2020 pidetyn kokouksen päätösten laillisuus ja täytäntöönpano

Perustelut

Valtuuston kokouksessa  6.4.2020 käsiteltiin §:t 23 - 35.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • todeta KunL 96  §:n mukaisesti valtuuston 6.4.2020 pidetyn kokouksen päätösten syntyneen laillisessa järjestyksessä ja olevan täytäntöönpanokelpoisia.

---

Puheenjohtajan avattua asiassa keskustelun Tuija Reinikainen esitti, että valtuuston 6.4.2020 pidetyn kokouksen päätökset olivat syntyneet laillisessa järjestyksessä ja ovat täytäntöönpanokelpoisia muilta osin paitsi 26 §, Ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen ja opetuksen kehittäminen, josta puuttui hyte-lautakunnan lausunto, eikä päätöstä oltu valmisteltu Kuntaliiton ohjeistuksen mukaan ennakkovaikutusten arvioinnista.  Ruotsinkielisen yhteisön kuuleminen oli jätetty tekemättä.

Reinikaisen esitys raukesi kannattamattomana. 

Päätös

Kunnanhallitus päätti

  • todeta KunL 96  §:n mukaisesti valtuuston 6.4.2020 pidetyn kokouksen päätösten syntyneen laillisessa järjestyksessä ja olevan täytäntöönpanokelpoisia.

 

Tuija Reinikainen ilmoitti päätöksestä seuraavan eriävän mielipiteen:

"Esitin, että valtuuston 6.4.2020 pidetyn kokouksen päätökset olivat syntyneen laillisessa järjestyksessä ja olevan täytäntöönpanokelpoisia muilta osin paitsi pykälä 26 Ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen ja opetuksen kehittäminen. Päätöksestä puuttui hyte-lautakunnan lausunto, eikä päätöstä oltu valmisteltu Kuntaliiton ohjeistuksen mukaan ennakkovaikutusten arvioinnista. Ruotsinkielisen yhteisön kuuleminen oli jätetty tekemättä."

 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.