Tekninen lautakunta, kokous 21.1.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Talonrakennuksen työohjelman 2019 seuranta

TUUDno-2020-34

Valmistelija

  • Esa Koskinen, rakennuspäällikkö, esa.koskinen@tuusula.fi

Perustelut

Asiaselostus

Tilapalveluiden työohjelma vuodelle 2019 sisältää jo kunnan palveluverkkosuunnitelmaan (Tuusulan kunnan palveluverkkosuunnitelma. Tuusulan kunnan palveluverkon kehittäminen vuosina 2019-2024, valtuusto § 124, hyväksytty 12.11.2018) sisältyviä hankkeita, joita on aloitettu vuonna 2018 ja joiden edistämistä jatketaan aktiivisesti vuoden 2019 aikana mm. esi-, tarve- ja hankesuunnittelun avulla noudattaen tehtyjä päätöksiä ja Me teemme yhdessä uutta Tuusulaa – kuntastrategia 2018–2021.

Kasvu ja ympäristö -toimialue / tilapalveluille on talonrakennushankkeisiin ja piharakenteiden kunnostuksiin varattu TA 2019 talousarviossa määrärahoja yhteensä 12 150 000 euroa. Erilliseen työohjelmaan on varattu 2 300 000 euroa (3 295 000 euroa / 2017, 1 725 000 euroa / 2018). Rakennusten pihoja on varauduttu korjaamaan ja uusimaan erillismäärärahalla yhteensä 100 000 euron verran.

Martta Wendelin päiväkodin toteutussuunnittelu on aloitettu. Kirkonkylän koulun suunnittelijat on valittu ja toteutussuunnittelu käynnistymässä. Riihikallion koulun hankesuunnittelu on käynnistetty. Rykmentinpuiston ja Lahelan yhtenäiskoulujen esi- ja tarvesuunnittelu on käynnissä. Monio-hanke ei edennyt elinkaarimallina rakentamisvaiheeseen, koska markkinaoikeus ei myöntänyt aloituslupaa. Monion toteutustapa muutettiin kokonaisurakaksi ja käynnistettiin erikoissuunnittelijoiden kilpailutus.

Investointihankkeista on valmistunut Kellokosken koulun alapohjan korjauksen 1. vaihe, uimahallin lähtötelineiden uusiminen, Lepolan koulun lähiliikuntapaikka, Kellokosken yläkoulun pihan perusparannus, Rusutjärven koulun lähiliikuntapaikka sekä Jokelan kirjaston muutostyöt. Kevään ja kesän aikana on saatu hoidettua myös usean kohteen vesikattojen ja julkisivujen maalaustöitä, julkisivusaumausten uusintaa, LVIS-parannustöitä sekä sivistystoimelle uusien oppimisympäristöjen edellyttämiä muutostöitä. Myös uudet väistötilat Riihikallion ja Ruotsinkylän kouluille valmistuivat kesän aikana. Kunnantalon väistötiloja remontoitiin Sahankulmaan vuokranantajan toimesta. Sahankulman tiloihin muuttivat marraskuussa Kasvu ja Ympäristö-toimialan toiminnot (lukuunottamatta tilapalveluita ja rakennusvalvontaa). Tuuskodon osalta aloitettiin kunnantalon väistön osalta perusparannus- ja muutostyöt syyskuussa. Ensimmäisinä valmistuneisiin tiloihin muuttivat tilapalvelut marraskuun lopussa ja ICT:n väki joulukuun puolivälissä. Loput tilat valmistuvat helmikuun loppuun 2020 mennessä.

Päivitetty työohjelman seuranta liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Koskinen, rakennuspäällikkö, esa.koskinen@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • hyväksyä vuoden 2019 talonrakennuksen työohjelman seurannan 
  • lähettää vuoden 2019 työohjelman seurannan tiedoksi kunnanhallitukselle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin

Tiedoksi

kunnanhallitus, tilapalvelut, kasvu ja ympäristö toimialue

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.