Tekninen lautakunta, kokous 21.1.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Talonrakennuksen työohjelma 2020

TUUDno-2020-33

Valmistelija

  • Esa Koskinen, rakennuspäällikkö, esa.koskinen@tuusula.fi

Perustelut

Asiaselostus

Tilapalveluiden työohjelma vuodelle 2020 sisältää jo kunnan palveluverkkosuunnitelmaan (Tuusulan kunnan palveluverkkosuunnitelma. Tuusulan kunnan palveluverkon kehittäminen vuosina 2019-2016, valtuusto § 124, hyväksytty 12.11.2018) sisältyviä hankkeita, joita on aloitettu vuonna 2018 ja joiden edistämistä jatketaan aktiivisesti vuoden 2019 aikana mm. esi-, tarve- ja hankesuunnittelun avulla noudattaen tehtyjä päätöksiä ja Me teemme yhdessä uutta Tuusulaa – kuntastrategia 2018–2021.

Kasvu ja Ympäristö -toimiala / tilapalveluille on talonrakennushankkeisiin ja piharakenteiden kunnostuksiin varattu TA 2020 talousarviossa määrärahoja yhteensä 12 790 000 euroa. Em. määrärahasta on erilliseen työohjelmaan osoitettu 2 810 000 euroa. ja rakennusten pihojen kunnostukseen on varattu yhteensä 100 000 euron verran.

Tilapalvelujen keskeisimmät hankkeet vuodelle 2020:

Lukio- ja kulttuurirakennus Monion elinkaarikilpailutuksen ajauduttua markkinaoikeuteen kesällä 2019, päätettiin hankinta muuttaa kokonaishintaurakaksi.  Monion toteutussuunnittelua jatketaan kuluvana vuonna ja kokonaishintaurakan kilpailuttaminen alkaa loppuvuodesta. Rakennustyöt pyritään käynnistämään vuoden 2021 keväällä.  

Kirkonkylän koulu ja Mattilan päiväkoti yhdistetään Kirkonkylän koulukampukseksi, jonka toteutussuunnittelu on käynnistetty v. 2020 alussa. Suunnittelun on määrä valmistua lokakuun 20202 loppuun mennssä, jonka jälkeen alkaa rakentamisen valmistelu. Rakentamaan on tarkoitus päästä keväällä 2021. Kesän ja syksyn 2020 aikana on suunniteltu toteuttaa vanhan koulurakennuksen ja asuntolan purkaminen.

Etelä-Tuusulaan rakennettavan uuden päiväkoti Martta Wendelinin toteutussuunnittelu on käynnistetty loppuvuodesta 2019 ja suunnittelun on määrä valmistua toukokuun 2020 loppuun mennessä. Rakentamaan on tarkoitus päästä vielä syksyn 2020 aikana mikäli urakoiden kilpailutus onnistuu suunnitelmien mukaisesti.

Riihikallion yhtenäiskoulun hankesuunnittelu on käynnissä ja valmistunee helmikuun loppuun mennessä. Hankkeessa on vielä kaavoituksellisiakin haasteita, joita ratkotaan hankesuunnittelun yhteydessä. Kohteen varsinainen toteutussuunnittelu voidaan aloittaa, kun on saatu päätökset investointia varten.

Rykmentinpuiston yhtenäiskoulun hankesuunnittelu on käynnistetty ja totetusmuodon valinta esitetään päätettäväksi hankesuunnittelun yhteydessä.

Jokelan koulukeskuksen ja Lahelan yhtenäiskoulun tarvesuunnittelut on käynnistetty.

Hankkeita on esitetty tarkemmin määrärahavarauksineen ja perusteluineen hyväksytyssä talousarvioesityksessä (TA 2020, sivu 113) sekä liitteenä olevassa talonrakennuksen työohjelmassa aikatauluineen.

Hankkeiden suunnittelu, ajoituksen tarkentuminen, muutokset päätöksissä ja määrärahojen käytön toteutuminen voivat aiheuttaa tarkennuksia ja myös muutoksia vuoden 2020 kuluessa työohjelmaan, määrärahavarauksiin ja esitettyihin kohteisiin. Mahdolliset muutostarpeet arvioidaan, esitellään perusteluineen ja käsitellään osavuosikatsausten (OVK I ja OVK II) yhteydessä ja esitellään tekniselle lautakunnalle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Koskinen, rakennuspäällikkö, esa.koskinen@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • hyväksyä tilapalveluiden suunnitelman työohjelmaksi vuodelle 2020 ja todeta, että esitetyt työvaiheajoitukset ja määrärahat ovat ohjeellisia, joita voidaan tarkistaa tilapalvelupäällikön päätöksellä
  • lähettää vuoden 2020 työohjelman tiedoksi kunnanhallitukselle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin

Tiedoksi

kunnanhallitus, kasvu ja ympäristö toimialue

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.