Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 19.11.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 114 Rakennus 10, käyttötarkoituksen muutos

TUUDno-2019-2300

Valmistelija

  • Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi
  • Markus Torvinen, opetuspäällikkö, markus.torvinen@tuusula.fi
  • Timo Rusanen, kansalaisopiston rehtori, timo.rusanen@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunta omistaa Rakennus 10:n entisellä varuskunta-alueella, Tuusulanväylän varrella. Rakennus siirtyi kunnalle kaupan mukana kunnan lunastaessa Monion tontin. Tuusulan tilapalvelut suoritti katselmuksen rakennukseen 14.6.2019, jossa tehtiin korjaustavan ja korjausasteen määrittelyä. Korjausaste on noin 80%ia. Perusparannus tehtäisiin vuosina 2021-2022 mahdollisesti Monion rakentamisen yhteydessä.

Esitämme, että rakennus 10 perusparannetaan ja siihen siirtyvät Taito – Uusimaan Helmi käsityökoulu ja käsityön taiteen perusopetus. Rakennuksen tehdään lisäksi työtilat kulttuurituotannolle ja yksi vuokrattava liiketila. Rakennus 10 toimii tiiviissä yhteydessä rakentuvan Monio, lukio ja kulttuuritalon, kanssa ja sijaitsee samassa pihapiirissä. Nykyiset käsityönkoulun ja käsityön taiteen perusopetuksen tilat ovat ahtaat ja eivät täytä toiminnalle määriteltyjä vaatimuksia. Nykyiset tilat sijaitsevat Hyryläntien Rapsikanmäellä.

Monioon sijoittuvat Tuusulan lukion Hyrylän toimipisteen lisäksi Tuusulan opisto, Tuusulan kuvataidekoulu ja Keski-Uusimaan musiikkiopisto. Monio muodostaa jatkossa hyvän taiteen perusopetuksen kokonaisuuden ja mahdollistaa taiteen perusopetuksen yhteistyön uudella tavalla. Monion salit ovat tulevaisuudessa esitettävän taiteen tiloja, tästä syystä on tärkeää, että kulttuurituotannon tilat sijaitsevat lähellä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää osaltaan hyväksyä Rakennus 10:n käyttötarkoituksen muutoksen ja esittää edelleen kunnanhallitukselle Rakennus 10:n käyttötarkoituksen muutoksen hyväksymistä.

Päätös

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päätti osaltaan hyväksyä Rakennus 10:n toiminnallisen käyttötarkoituksen rakennuksen jatkosuunnittelua sekä kustannussuunnittelua varten ja esittää edelleen kunnanhallitukselle Rakennus 10:n toiminnallisen käyttötarkoituksen hyväksymistä rakennuksen jatkosuunnittelua sekä kustannussuunnittelua varten.

 

Kokouskäsittely

Esittelijä muutti päätösehdotustaan siten, että kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää osaltaan hyväksyä Rakennus 10:n toiminnallisen käyttötarkoituksen rakennuksen jatkosuunnittelua ja kustannussuunnittelua varten ja esittää edelleen kunnanhallitukselle Rakennus 10:n toiminnallisen käyttötarkoituksen hyväksymistä rakennuksen jatkosuunnittelua sekä kustannussuunnittelua varten.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.