Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 19.11.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 112 Esiopetuksen työ-, arviointi-, ja kehittämissuunnitelmat 2019-2020

TUUDno-2019-2287

Valmistelija

  • Hannamari Halinen, varhaiskasvatuspäällikkö, hannamari.halinen@tuusula.fi

Perustelut

Esiopetuksen opetussuunnitelmaan perustuvissa työ-, arviointi- ja kehittämissuunnitelmissa määritellään esiopetuksen järjestämisen kannalta oleelliset asiat lukuvuodeksi 2019-2020. 

Esiopetusta annetaan Tuusulan kunnassa kunnallisissa päiväkodeissa, ostopalvelupäiväkodeissa, yksityisissä päiväkodeissa ja koulujen yhteydessä toimivissa esiopetusryhmissä. Esiopetuksessa lapsia on yhteensä 471. Esiopetuksessa lapsen kasvua ja oppimista ohjaavat kunnan esiopetus- ja varhaiskasvatussuunnitelma. Jokaiselle lapselle laaditaan esiopetuksen oppimissuunnitelma. Kukin esiopetusta antava yksikkö on laatinut lukuvuosisuunnitelman toimintansa pohjaksi. Perusopetusasetuksen § 3 mukaan esiopetusta annetaan vähintään 700 tuntia vuodessa. Esiopetusajat noudattavat pääosin koulujen työ- ja loma-aikoja.

Toimintakauden yhteinen teema esiopetuksessa on Hyvinvoiva lapsi. Erityistä huomiota kiinnitetään lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen, lasten osallisuuden lisäämiseen ja itsestä huolehtimisen taitoihin. Muita suunnitelmiin nostettuja / kirjattuja keskeisiä teemoja ovat lasten vahvuuksien näkyväksi tekeminen (positiivinen pedagogiikka), yhteisöllisyys ja kestävä kehitys.

1.5.2019 voimaantulleen sivistyksen toimialueen toimintasäännön mukaan sivistysjohtaja hyväksyy esiopetuksen lukuvuosisuunnitelmat.

Esiopetuksen lukuvuosisuunnitelmien kooste ja keskeiset kehittämiskohteet ovat liitteenä. Sivistysjohtajan päätös sekä liitteinä olevat lukuvuosisuunnitelmat toimitetaan tiedoksi lautakunnalle sähköisesti esityslistan liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää merkitä koosteen esiopetuksen lukuvuosisuunnitelmista sekä keskeiset kehittämiskohteet lukuvuodelle 2019-2020 tiedoksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.