Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta, kokous 18.12.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 Vanha valtatien vesihuollon avustushakemus

TUUDno-2018-1556

Valmistelija

  • Hanna Riihinen, vesihuoltoinsinööri, hanna.riihinen@tuusula.fi

Perustelut

Seitsemän kiinteistöä Vanhan Valtatien varrelta (404-18-175, 404-18-141, 404-18-22, 404-18-164, 404-18-44-6, 404-18-137 ja 404-18-292-6) hakevat avustusta paineviemärin rakentamiseen ja liittämiseen Tuusulan vesihuoltoliikelaitoksen ja Järvenpään Veden viemäriverkostoihin. Avustusanomukset (2 kpl, Järvenpään suuntaan ja Kellokosken suuntaan) koskevat putkilinjan yleissuunnittelua, paineviemärin runkoputken materiaaleja, tienalitusporausta, liitoskaivoa, liitostarvikkeita ja runkoliitostöitä. Avustushakemukset ovat liitteenä.

Haja-asutusalueella sijaitsevien kiinteistöjen vesi- ja viemärijohtojen rakentamiseen voidaan myöntää harkinnanvaraista avustusta haja-asutusalueiden vesihuollon rakentamiseen varatuista määrärahasta. Avustusraja on määritetty niin, että avustetun osuuden päätepisteen taakse jää kolme kiinteistöä. Tuusulan vesihuoltoliikelaitos on avustanut vesihuoltolinjojen rakennushankkeita luovuttamalla runkojohtojen rakennustarvikkeet ja suorittamalla runkojohtojen liitostyöt, kun liittyjiä on vähintään kolme ja enintään kymmenen. Kiinteistöjen omistajat ovat vastanneet kustannuksellaan mm. tonttijohdoista, kaivu- ja täyttötöistä, viimeistelytöistä ja rakentamiseen liittyvistä työluvista sekä johtoalueen käyttöoikeussopimuksista. Runkolinjoista tulee kolmen vuoden kuluttua vesihuoltoliikelaitoksen omaisuutta hyväksytyn vastaanottotarkastuksen jälkeen. Kyseiset linjat ovat tätä ennen yksityisjohtoja ja näin ollen omistajien/rakentajien kunnossapidossa.

Yhteensä avustuksen piirissä olevan vesihuoltolinjan pituudeksi tulee noin 850 m. Alustava linjaus ja putkikoot on esitetty liitekartalla (Esisuunnitelma). Avustuksen myöntämisen ehtona on, että yksityinen linja siirtyy asukashankkeen omistukseen ja kunnossapitoon ja myöhemmin Tuusulan vesihuoltolaitoksen omistukseen ja kunnossapitoon. Avustus myönnetään tässä laajuudessa, jos kaikki hakijat osallistuvat hankkeeseen.

Arvio kunnan avustusosuudesta edellä mainituin perustein on seuraava:

  • runkojohtojen materiaalit noin 4 000 euroa (alv 0%), sisältää painviemärin liitososineen, purkukaivon sekä tarvittavat linjaventtiilit ja liitostyöt
  • Vanhan Valtatien alitus n. 2 500 euroa (alv 0%), sis. alitusurakoitsijan osuuden, ei kaivutöitä
  • runkojohtojen painekokeet noin 200 euroa (alv 0%).

Lisätiedot: vesihuoltoinsinööri Hanna Riihinen p. 040 314 3579.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Sahlakari, liikelaitoksen johtaja, jukka.sahlakari@tuusula.fi

Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta päättää avustaa hakijoiden esittämää vesihuoltoverkoston rakennustyötä seuraavasti:                                   

  • Tuusulan vesihuoltoliikelaitos luovuttaa paineviemärin runkojohdot (63 mm Peh PN 10) ja purkukaivon sekä suorittaa kustannuksellaan runkojohtojen liitostyöt sekä teettää runkojohtojen painekokeet
  • edellä mainituista toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset ovat arviolta noin 6 700 euroa, alv. 0 %
  • vesihuoltoliikelaitos tekee vesihuollon yleissuunnitelman ja mitoituksen ja liittyjät teettävät tarvittaessa rakennussuunnitelmat kustannuksellaan
  • liittyjät tekevät sopimuksen avustetun johto-osuuden siirtymisestä asukashankkeen omistukseen ja kunnossapitoon ja myöhemmin vesihuoltolaitoksen omistukseen ja kunnossapitoon
  • liittyjät suorittavat kunnan hyväksymän rakennussuunnitelman ja ohjeiden mukaisesti raivaustyöt, kaivu- ja täyttötyöt, tien alitukset, viimeistelytyöt sekä mahdolliset kallion louhintatyöt ja rikkoutuneiden salaojien korjaustyöt noudattaen työssään InfraRYL, Infrarakentamisen yleiset laatuvaatimukset 2010. Lisäksi liittyjät tekevät maanomistajien kanssa johtoalueen käyttöoikeussopimukset, hankkivat tarvittavat työluvat sekä vastaavat hallinnassaan olevan ajan runkojohtojen huollosta ja mahdollisten painumien ja muiden vaurioiden korjaamisesta.
  • työlle on nimettävä vastaava työnjohtaja (joko rakennuttajan tai urakoitsijan puolelta), joka vastaa mm. työturvallisuudesta
  • rakennettavat runkojohdot siirtyvät Tuusulan vesihuoltoliikelaitoksen omistukseen ja hallintaan 3 vuoden kuluttua hyväksytyn vastaanottotarkastuksen jälkeen. Johtoalueen käyttöoikeussopimukset luovutetaan samalla laitokselle.
  • vesihuoltoliikelaitoksella on oikeus ilman eri korvausta jatkaa vesihuoltoverkostoa nyt rakennettavista runkojohdoista eteenpäin tarpeen näin vaatiessa
  • kiinteistön tulee huolehtia, ettei rakennettavaan jätevesiviemäriin ohjata sadevesiä tai kiinteistön kuivatusvesiä
  • vesihuoltolaitoksen liittymismaksut sekä tonttijohtojen rakentamismaksut (tonttiliitoksen tekeminen) suoritetaan normaalein vesihuoltolaitoksen periaattein ja voimassa olevin taksoin
  • työ voidaan aloittaa, kun kaikki vesihuoltojohtojen sijoittamissopimukset (maanomistajat) ja liittymissopimukset (liittyjät) on allekirjoitettu ja kun tarvittavat suunnitelmat on tehty sekä tämä päätös tullut lainvoimaiseksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Avustushakemuksen jättäneet

Muutoksenhaku

Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon, ei lueta määräaikaan.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan
- muutoksenhakijan nimi ja kotikunta
- postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset muutoksenhakijalle voidaan toimittaa.
Jos oikaisuvaatimuksen tekijän puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä, kirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Asiamiehen, ellei tämä ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä oikaisuvaatimuskirjelmään valtakirja.
Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset oikaisuvaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.
Oikaisuvaatimuksen tekijän, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava oikaisuvaatimuskirjelmä. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen
Oikaisuvaatimus on toimitettava Tuusulan kunnalle virka-aikana ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä postitse, sähköpostilla tai telefaxilla, käyttäen alla olevia yhteystietoja:
Tuusulan kunta, vesihuoltolaitoksen johtokunta
Osoite: Hyryläntie 16, PL 60, 04301 Tuusula
Sähköposti: kirjaamo@tuusula.fi
Puh. vaihde: 09 87 181