Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta, kokous 12.12.2023

§ 168 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan päätösten nähtävillä pitäminen

TUUDno-2023-2256

Valmistelija

  • Piritta Kärkkäinen, hallintosihteeri, piritta.karkkainen@tuusula.fi

Perustelut

Kuntalain (410/2015) 140 §:n mukaan valtuuston,​ kunnanhallituksen ja lautakunnan toimielimen pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa,​ jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu. Jos asia on kokonaan salassa pidettävä,​ pöytäkirjassa julkaistaan ainoastaan maininta salassa pidettävän asian käsittelystä. Pöytäkirjassa julkaistaan ainoastaan tiedonsaannin kannalta välttämättömät henkilötiedot. Pöytäkirjan sisältämät henkilötiedot on poistettava tietoverkosta oikaisuvaatimus-​ tai valitusajan päättyessä. Vastaava säännös on Tuusulan hallintosäännön 132 §:ssä. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Leena Sjöblom, ympäristökeskuksen johtaja, leena.sjoblom@tuusula.fi

Ympäristölautakunta päättää, että:

  • toistaiseksi noudatetaan päätösten ja kuulutusten osalta seuraavia periaatteita:
     
    • lautakunnan tekemät ympäristölupapäätökset annetaan tiedoksi julkisella kuulutuksella ympäristösuojelulain 85 §:n mukaisesti. Lautakunnan tekemät maa-aineslupapäätökset annetaan tiedoksi julkisella kuulutuksella maa-aineslain 19 §:n mukaisesti. Päätös ja sitä koskeva kuulutus julkaistaan Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen internetsivuilla. Päätös julkaistaan kuulutuksen yhteydessä.
       
    • Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen viranhaltijoiden tekemät päätökset annetaan tiedoksi julkaisemalla kuulutus Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen internetsivuilla, jos ne lainsäädännön mukaan on annettava tiedoksi julkisella kuulutuksella. 

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Sopijakunnat

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.