Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 22.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 114 Esiopetuksen työ-, arviointi-, ja kehittämissuunnitelmat lv. 2023-2024

TUUDno-2023-1938

Valmistelija

  • Hannamari Vänni, varhaiskasvatuspäällikkö, hannamari.vanni@tuusula.fi

Perustelut

Esiopetuksen opetussuunnitelmaan perustuvissa työ-, arviointi- ja kehittämissuunnitelmissa määritellään esiopetuksen järjestämisen kannalta oleelliset asiat lukuvuodeksi 2023-2024.

Esiopetusta annetaan Tuusulan kunnassa kunnallisissa päiväkodeissa, yksityisissä päiväkodeissa ja koulujen yhteydessä toimivissa esiopetusryhmissä. Perusopetusasetuksen § 3 mukaan esiopetusta annetaan vähintään 700 tuntia vuodessa. Esiopetusajat noudattavat pääosin koulujen työ- ja loma-aikoja. Lukukaudella 2023-2024 Tuusulassa on esiopetuksen piirissä 421 lasta (08/2022). Kunnallisessa esiopetuksessa (päiväkodit ja koulun esiopetusluokat) on 351 lasta ja yksityisen varhaiskasvatuksen esiopetuksessa on 70 lasta. Esiopetuksessa lapsen kasvua ja oppimista ohjaavat kunnan esiopetus- ja varhaiskasvatussuunnitelma. Jokaiselle lapselle laaditaan esiopetuksen oppimissuunnitelma. Kukin esiopetusta antava yksikkö on laatinut lukuvuosisuunnitelman (esiopetuksen työ-, arviointi- ja kehittämissuunnitelma eli TAK) toimintansa pohjaksi.

1.8.2022 voimaantulleen sivistyksen toimialueen toimintasäännön mukaan sivistysjohtaja hyväksyy esiopetuksen lukuvuosisuunnitelmat.

Esiopetuksen lukuvuosisuunnitelmien kooste ja keskeiset kehittämiskohteet ovat liitteenä.

Sivistysjohtajan päätös sekä liitteinä olevat lukuvuosisuunnitelmat toimitetaan tiedoksi lautakunnalle esityslistan oheismateriaalina.

Ehdotus

Esittelijä

  • Hannamari Vänni, varhaiskasvatuspäällikkö, hannamari.vanni@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää 

  • merkitä esiopetuksen työ-, arviointi-, ja kehittämissuunnitelmat lv. 2023-2024 tiedoksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.