Rakennusvalvontajaosto, kokous 29.8.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Arviointikertomus 2016, rakennusvalvontajaoston lausunto (lisäpykälä)

TUUDno-2017-681

Valmistelija

  • Kaisa Seuna, johtava rakennustarkastaja

Perustelut

Valtuusto on kokouksessaan 8.5.2017 § 53 käsitellyt tarkastuslautakunnan arviointikertomusta vuodelta 2016 ja velvoittanut kunnanhallituksen ryhtymään toimiin esitettyjen huomioiden johdosta ja raportoimaan niistä valtuustolle viimeistään lokakuun 2017 aikana. Lautakuntia velvoitetaan käsittelemään omalta osaltaan arviointikertomuksen sisältämiä havaintoja.

Toimialakohtaisessa tarkastelussa arviointikertomuksessa esitetään rakennusvalvonnan osalta seuraavaa:

Rakennuslautakunta

Myönnettyjen rakennuslupien ja ilmoitusten yhteismäärä kasvoi hieman edellisestä vuodesta. Huoneistoille myönnettiin 186 rakennuslupaa (2015: 153 kpl, 2014: 387 kpl ja 2013: 294 kpl), eniten lisäystä oli rivi- ja ketjutalojen asuntojen määrässä. Tilastointitapa muuttui vuoden 2015 alusta, joten lukuja ei voi suoraan verrata toisiinsa.

Vuonna 2016 suurimpia/merkittävimpiä rakennuslupia olivat Tuusula-Keravan paloasema, Kellokosken koulun laajennus, datakeskus Hetzner, seurakuntakeskuksen korjaustyö ja Tuusulanjärven eteläosan maisematyölupa.

Merkittävistä kohteista valmistuivat Bostoninkaaren ja Kievarinkaaren kerrostalot, Vallilan varasto, Nystenintien päiväkoti, Jokelan ASO-rivitalot ja Riihikallion palvelukeskus. Tenniskeskusta laajennettiin ja mm. Kirkkotien päiväkoti ja Kievarintien vanha nuorisotila purettiin.

LAUSUNTO

Arviointikertomuksessa ei ole esitetty mitään sellaista, mihin jaoston tulisi puuttua.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kaisa Seuna, johtava rakennustarkastaja

Rakennusvalvontajaosto päättää

  • merkitä tarkastuslautakunann arviointikertomuksen tiedokseen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.