Kuntakehityslautakunta, kokous 28.2.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Tuusulan strategia 2018 - 2022, kuntakehityslautakunta

TUUDno-2017-916

Valmistelija

  • Markku Vehmas, vt.kansliapäällikkö, markku.vehmas@tuusula.fi
  • Heidi Hagman, kehittämispäällikkö, heidi.hagman@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan uutta kuntastrategiaa on valmistelu osallistavassa prosessissa vuosien 2016-2017 aikana. Valmistelun pohjalta Valtuusto hyväksyi kokouksessaan 11.12.2017 Tuusulan strategiaperustaan kuuluvat vision, toimintatavat ja päämäärät, merkitsi tiedoksi strategian jatkovalmistelun sisällön ja aikataulun sekä velvoitti kunnanhallituksen valmistelemaan kuntastrategian kokonaisuuden valtuuston hyväksyttäväksi 19.3.2018 pidettävään kokoukseen.

Joulu-helmikuussa on jatkettu strategian työstämistä erityisesti valtuustokauden tavoitteiden ja indikaattoreiden osalta kunnan johtoryhmässä, toimialojen johtoryhmissä ja toimielimissä. Kokonaisuutta on käsitelty ja työstetty konsernijaostossa 22.1. ja 5.2., kunnan toimialojen johtoryhmien yhteiskokouksessa 1.2. ja kunnanhallituksen seminaarissa 8.2.

Kunnanhallituksen on määrä käsitellä strategiakokonaisuus kokouksessaan 5.3. Ennen sitä lautakunnilla on mahdollisuus käsitellä strategialuonnos kokouksissaan ja antaa siihen palautetta,  kommentteja ja huomioita valtuustokauden tavoiteluonnoksiin. Indikaattoriluonnoksiin ei tässä vaiheessa ole tarvetta ottaa kantaa, sillä niiden valmistelua jatketaan kevään aikana.

Ehdotus

Esittelijä

  • Asko Honkanen, kuntasuunnittelupäällikkö, asko.honkanen@tuusula.fi

Kuntakehityslautakunta antaa palautetta,  kommentteja ja huomioita valtuustokauden tavoiteluonnoksiin.

Päätös

Kuntakehityslautakunta

  • antoi palutetta, kommenteja ja huomioita strategialuonnoksen valtuustokauden tavoitteisiin liitteen mukaisesti.
  • päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta kokouksessa.

Heidi Hagman oli asiantuntijana kokouksessa.

Tuomo Sipilä poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana klo 18.59. Päivö Kuusisto poistui kokouksesta klo 19.49 ja palasi kokoukseen klo 20.26 tämän asian käsittelyn aikana.