Kuntakehityslautakunta, kokous 25.10.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 142 Muut asiat

Perustelut

  • Katja Gräsbeck kertoo, missä Tuusulanjärven virkistyskäytön kehittämisessä mennään: rantaraitti ja uimarantaselvitystys, Ilmari Kiannon polku, eteläosan esteetön reitti, Fjällbon puistosuunnitelma, Kaukjärven puistosuunnitelma, käyttösuunnitelma Sarvikallioon yhteistyössä Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen kanssa.
  • Ramboll Finland Oy:ltä on tilattu Tuusulan kaupan palveluverkkoselvitys. Ennen kaikkea Etelä-Tuusulassa on tarve selvittää kaupallista verkkoa muun muassa yleiskaavaa ja ehdotusvaiheessa olevaa Sulan työpaikka-alueen asemakaavaa varten. Kunnassa on myös vireillä useampi päivittäistavarakaupan hanke, joiden yhteisvaikutusta koko Tuusulan kaupalliseen verkkoon tulee tutkia.

  • Helsingin seudun kunnat, Helsingin seudun liikenne HSL ja valtio ovat aloittaneet maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL 2019) suunnitelman ja sen vaikutusten arvioinnin valmistelun. MAL 2019 -suunnitelma ilmentää seudun yhteistä tahtotilaa seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen kehittämisessä. MAL 2019 -suunnitelma tulee olemaan asiantuntijoiden yhteistyön sekä mittavan vuorovaikutuksen tuottama näkemys siitä, miten seutua tulisi kehittää vuosina 2019–2050. Liikenteen osan muodostaa lakisääteinen liikennejärjestelmäsuunnitelma (HLJ). Suunnitelman pohjalta valmistellaan kuntien ja valtion välinen MAL-sopimus vuosille 2019-2022. MAL 2019 -suunnitelman vaikutusten arvioinnin ohjelmoinnista ja sisällöstä pyydetään mielipiteitä 18.10-17.11.2017 välisenä aikana. MAL 2019 -aineistot ovat nähtävillä verkkosivulta http://www.hsl.fi/mal

Ehdotus

Esittelijä

  • Marko Härkönen, kuntakehitysjohtaja

Merkitään tiedoksi.

Päätös

- Merkittiin Tuusulanjärven virkistyskäytön kehittämistyön selvitys tiedoksi.

- Päätettiin pitää 29.11. työpaja, jossa käsitellään Tuusulan kaupan palveluverkkoa klo 16.00-18.00. Varsinainen kokous alkaa työpajan jälkeen.

- Merkittiin tiedoksi MAL 2019 vaikutusten arviointiohjelma nähtävillä 17.11.2017 saakka. Mielipiteitä pyydetään asukkailta ja eri tahoilta.