Tekninen lautakunta, kokous 29.8.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 106 Ilmari Kiannon polun katusuunnitelmaehdotuksen hyväksyminen

TUUDno-2017-441

Valmistelija

  • Touko Määttä, suunnitteluinsinööri

Perustelut

Ilmari Kiannon polun katusuunnitelmaehdotus, piir.no 1990/1,2,7 on ollut yleisesti nähtävillä 6.7. - 19.7.2017.

Ilmari Kiannon polku sijaitsee Tuusulassa Tuusulan golfkentän ja Tuusulanjärven välissä. Suunnittelualueen tarkempi rajaus on: Ilmari Kiannon Kujan ja Piiliojan väli golfkentän länsirajaa pitkin.

Katusuunnitelmaehdotus sisältää kevyen liikenteen väylän rakentamisen Ilmari Kiannon kujalta Piiliojan eteläpuolelle, missä rakennettava yhteys yhdistyy olemassa olevaan kevyen liikenteen väylien verkostoon. Rakennettava väylä täydentää Tuusulanjärven rannan ja sen ympäristön kevyen liikenteen verkostoa. Piiliojaan rakennetaan rumpu, jonka ylitse rakennettava väylä kulkee. Väylä on kivituhkapäällysteinen ja sen kokonaispituus on noin 240m

Suunnitelmaehdotuksesta on jätetty yksi muistutus nähtävillä oloaikana.


Pekka Holma ja Mikko Holma ovat jättäneet seuraavan muistutuksen 17.7.2017:
”Lähtökohdiltaan suunnitelmaa voi pitää hyvänä. Väylän välittömässä läheisyydessä sijaitsevien kiinteistöjen omistajina meillä ei ole huomautettavaa.

Suunnitteluprosessin yhteydessä ehdotamme lisäksi tutkittavaksi:

Kunnallistekniikka. Tuusulanjärven purjehtijat rakensivat kiinteistössä 858-405-6-209 sijaitsevan mökin talkootyönä 1970-luvun puolessa välissä. Tässä yhteydessä mökin kunnallistekniikka on kytketty kulkemaan Krapin savusaunan kautta. Kevyen liikenteen väylän rakentaminen mahdollistaa kunnallistekniikan tuomisen Ilmari Kiannon kujalta niin, että kiinteistön 858-405-6-209 liittämiskohta saadaan kiinteistörajan välittömään läheisyyteen, joka on jäänyt aikaisemmin tekemättä.

Kiintestöllä 858-405-6-209 oleva kulkurasite Krapin savusaunan editse. Rakennettavan kevyen liikenteen väylän kautta järjestettäisiin kulku kiinteistölle 858-405-6-209. Kiinteistön käyttö on nykyisin varsin vähäistä Tuusulanjärven purjehtijoiden siirrettyä toimintansa kokonaisuudessaan Järvenpään Vanhankylänniemeen 1990-luvulla. Tässä yhteydessä mökki on siirtynyt Mikko Holmalle. Uudella liittymällä parannetaan mahdollisuuksia matkailuliiketoiminnan kehittämiselle Krapinrannan ja savusaunan osalta. Ehdotus uudeksi kuluksi liitteessä 1.Tarvittaessa mielellämme keskustelemme tarkemmin edellä esitetyistä ehdotuksista."

Vastine                                       

Kunnallistekniikka

Ilmari Kiannon polun rakentamisen yhteydessä ei muuteta olemassa olevaa kunnallistekniikkaa. Kunnallistekniikan rakentamisesta vastaa Tuusulan vesi. Vesi- ja jätevesiliittymän osalta on oltava yhteydessä Tuusulan veteen. Tuusulan kunta vastaa hulevesien hallinnasta, joihin ei ole tulossa muutoksia kiinteistöjen osalta.

Kulkurasite

Ilmari Kiannon polku rakennetaan vain kevyettä liikennettä varten, joten sen rakenteet eivät mahdollista tontille ajoa. Jos tontille ajo sallittaisiin, niin väylä pitäisi rakentaa vähintään 4 m leveänä, jotta kevyt liikenne ja ajoneuvoliikenne sopisivat kohtaamaan. Myös väylän rakennekerrokset pitäisi rakentaa paksummiksi. Väylää ei laiteta talvikunnossapidon piiriin, joten ajoliittymää ei voi senkään vuoksi rakentaa Ilmari Kiannon polun kautta. Jos tontille ajo sallittaisiin Ilmari Kiannon polun kautta väylän rakentamis- ja kunnossapitokustannukset nousisivat merkittävästi.

Lisätiedot: Suunnitteluinsinööri Touko Määttä, p. 040 314 4552.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • hyväksyä Ilmari Kiannon polun suunnitelman, piir nro 1990/1,2,7
  • määrätä maankäyttö- ja rakennuslain 202 §:n mukaisesti katusuunnitelmien hyväksymispäätöksen tulemaan voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kiinteistön omistajat ja haltijat, Jyrki Sjöblom, Marja Jokinen, Antti Reijonen, Matti Karppi