Kunnanhallitus, kokous 5.6.2023

§ 240 Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen kunnanhallituksen jäljellä olevaksi toimikaudeksi

TUUDno-2022-2367

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Niina Toikka, hallintojohtaja

Perustelut

Hallintosäännön 113 §:n mukaan toimielinten jäsenten ja esittelijän lisäksi kunnanhallituksen kokouksessa on läsnäolo- ja puheoikeus valtuuston puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajilla kuntalain 18.2. §:n mukaan. Toimielin päättää muiden henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta. Toimielimen esittelijä tai puheenjohtaja voi päättää asiantuntijan kuulemisesta yksittäisessä asiassa. Asiantuntija voi olla läsnä kokouksessa asiasta käytävän keskustelun päättymiseen saakka.

Ehdotus

Esittelijä

Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää, että

  • kunnanhallituksen kokouksiin osallistuvat kansliapäällikkö, hallintojohtaja, viestintäpäällikkö ja pöytäkirjanpitäjänä toimiva hallintopalvelusihteeri
  • toimialuejohtajilla on oikeus osallistua kunnanhallituksen kokouksiin
  • pormestarilla on hallintosäännön 113 §:n nojalla oikeus kutsua kokouksiin asiantuntijoita yksittäisessä asiassa
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Antti-Pekka Röntynen, hallintojohtaja, antti-pekka.rontynen@tuusula.fi

Perustelut

Hallintosäännön 113 §:n mukaan toimielimen jäsenten ja esittelijän lisäksi toimielimen kokouksessa on läsnäolo- ja puheoikeus

  • valtuuston puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajilla kunnanhallituksen kokouksessa kuntalain 18.2 §:n mukaan sekä
  • pormestarilla, apulaispormestareilla ja kansliapäälliköllä muiden toimielinten kokouksessa, ei kuitenkaan tarkastuslautakunnan eikä valtuuston tilapäisen valiokunnan kokouksessa eikä vaalilaissa säädettyjen vaalitoimielinten kokouksissa.

Toimielin päättää muiden henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta.

Nuorisovaltuusto voi nimetä lautakuntien kokouksiin edustajansa, jolla on läsnäolo- ja puheoikeus. Nuorisovaltuuston edustajalla ei kuitenkaan ole läsnäolo-oikeutta lautakuntien erikseen rajaamissa asioissa.

Toimielimen esittelijä tai puheenjohtaja voi päättää asiantuntijan kuulemisesta yksittäisessä asiassa. Asiantuntija voi olla läsnä kokouksessa asiasta käytävän keskustelun päättymiseen asti.

Kunnanhallitus on päättänyt kunnanhallitukseen osallistuvista viranhaltijoista vuonna 2023 kokouksessaan 19.12.2022 § 443 seuraavaa:

  • kunnanhallituksen kokouksiin osallistuvat kansliapäällikkö, hallintojohtaja, viestintäpäällikkö ja pöytäkirjanpitäjänä toimiva hallintopalvelusihteeri
  • toimialuejohtajilla on oikeus osallistua kunnanhallituksen kokouksiin
  • pormestarilla on hallintosäännön 113 §:n nojalla oikeus kutsua kokouksiin asiantuntijoita yksittäisessä asiassa.
     

Tarkoituksena on myöntää läsnäolo- ja puheoikeus kunnanhallituksen kokouksissa jäljellä olevaksi toimikaudeksi vuoden määräajan sijasta. Jatkossa tarkoituksena on tehdä järjestäytymisluontoisten asioiden päätökset koko kunnanhallituksen toimikauden ajalle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • myöntää kunnanhallituksen kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeuden jäljellä olevaksi toimikaudeksi kansliapäällikölle, hallintojohtajalle, toimialuejohtajille, henkilöstöjohtajalle, viestintäpäällikölle ja pöytäkirjanpitäjänä toimivalle hallintopalvelusihteeri. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.