Konsernijaosto, kokous 26.11.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 71 Roselius-säätiö, lausunto sääntömuutoksesta ja valtuuskunnan ja hallituksen jäsenehdokkaiden nimeäminen

TUUDno-2018-1506

Valmistelija

  • Tuula Hyttinen

Perustelut

Roselius-säätiön sääntöihin on tehty uuden säätiölain edellyttämiä muutoksia.  Uusiin sääntöihin on kirjattu, että säätiö voi harjoittaa toimintamuotojensa rahoittamiseksi isännöintitoimintaa sekä kiinteistöjen hallinnointia ja vuokraustoimintaa, jota säätiön tarkoituksen toteuttamiseksi harjoitettava toiminta edellyttää.  Säätiö voi harjoittaa asuintalojen yhteydessä olevien liike-, toimisto- ja pysäköintitilojen sekä asuinhuoneistojen vuokraustoimintaa.  Säätiö voi tuottaa toimintamuotojensa mukaisesti etua säätiön perustajille.  Säätiön rahavarat on sijoitettava suunnitelmallisesti.  Peruspääoman määrää ei tarvitse säännöissä enää mainita.

Sääntömuutokset koskevat edellä mainittujen lisäksi mm hallituksen ja valtuuskunnan jäsenten määrää sekä tilintarkastajien määrää.  Kiinteän jäsenmäärän sijasta säännöissä on esitetty sekä hallitukselle että valtuuskunnalle jäsenten vähimmäis- ja enimmäismäärät.  Uusien sääntöjen mukaan säätiöllä voi olla toimitusjohtaja ja toimitusjohtajalla voi olla sijainen.  Valtuuskunnan toimikausi on neljä kalenterivuotta ja hallituksen toimikausi on kaksi kalenterivuotta. 

Sääntöjen muuttamisesta pyydetään mm. Tuusulan kunnan lausuntoa. Uusien sääntöjen on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2019.

Uusien sääntöjen mukaan säätiön valtuuskuntaan kuuluu 5-9 jäsentä, joista Tuusulan kunta voi nimetä kolme (3).Valtuuskunnan jäsenille ei valita varajäseniä. Valtuuskunnan toimikausi on neljä (4) kalenterivuotta. Hallitukseen kuuluu 3-5 jäsentä. Jäsenille valitaan myös henkilökohtaiset varajäsenet. Hallituksessa tulee olla Tuusulan kunnan edustus. Hallituksen toimikausi on kaksi (2) kalenterivuotta.  

Säätiön valtuuskuntaan ovat kuluvalla toimikaudella  kuuluneet kunnan edustajina Irja Roine, Tarja Mattila ja Leena Jäntti. Hallituksessa kunnan edustajana on ollut kunnansihteeri Tuula Hyttinen ja hänen henkilökohtaisena varajäsenenään laskentapäällikkö Helena Perämäki.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Konsernijaosto päättää

  • todeta lausuntonaan, että Tuusulan kunnalla ei ole huomautettavaa esitetystä sääntömuutoksesta
  • nimetä Roselius-Säätiön valtuuskuntaan kolme jäsentä toimikaudeksi 2019-2022
  • nimetä ehdokkaan Roselius-Säätiön hallitukseen ja tälle henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi 2019-2020.

Päätös

Konsernijaosto päätti

  • todeta lausuntonaan, että Tuusulan kunnalla ei ole huomautettavaa esitetystä sääntömuutoksesta
  • nimetä Roselius-Säätiön valtuuskuntaan jäseniksi Irja Roineen, Leena Jäntin ja Liisa Palvaksen toimikaudeksi 2019-2022
  • nimetä Roselius-Säätiön hallituksen jäsenehdokkaaksi Mika Mäki-Kuhnan ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenehdokkaaksen Heli Hippeläisen toimikaudeksi 2019-2020.

Tiedoksi

Roine Irja, Jäntti Leena, Palvas Liisa, Mäki-Kuhna Mika, Hippeläinen Heli, Hämäläinen Outi, henkilöstöasiantuntija

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.