Kunnanhallitus, kokous 13.8.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 247 Leppäranta I (858-413-6-23), pohjahinnan muuttaminen, Rusutjärvi

TUUDno-2017-1058

Valmistelija

  • Timo Mattila, maankäyttöneuvottelija, timo.mattila@tuusula.fi

Perustelut

Leppärannankuja 14 (858-413-6-23) on ollut myynnissä noin kaksi vuotta. Kiinteistö on osa kunnan realisointilistaa, jossa listatuista rakennetuista kohteista kunta on päättänyt luopua (valtuusto 13.3.2017 § 28).

Kiinteistön myynti aloitettiin avoimella tarjouskilpailulla, joka pidettiin 18.4.2016 - 2.6.2016 välisenä aikana. Kohteen pohjahinta oli kunnanhallituksen asettama 160 000 euroa (khall 19.10.2015 § 429). Tarjouskilpailun aikana kohde ei saanut yhtään tarjousta. Kiinteistön näytöissä saatu palaute oli, että peruskorjattavalla talousrakennuksella tarjottava rakennuspaikka (suunnittelutarveratkaisussa lisärakentamista 300 k-m² + 40 k-m²) koettiin liian kalliina muihin tarjolla olleisiin vertailtaviin kohteisiin nähden. Kohteen myyntiä jatkettiin jatkuvana myyntinä kunnanhallituksen asettamalla pohjahinnalla. Kohde on ollut myytävänä kunnan verkkosivuilla ja etuovi.com:ssa. Kohteeseen ei ole osoitettu kiinnostusta tarjouskilpailun jälkeen.

Tuusulan kunta tilasi ulkopuolisen auktorisoidun kiinteistöarvioijan (AKA) kiinteistöarvion kohteen tämän hetkisestä markkinahinnasta. Arviossa Leppärannankuja 14:sta rakennuspaikkaa verrattiin alueella tehtyihin vastaaviin rakennuspaikkakauppoihin ja arviossa otettiin lisäksi huomioon kiinteistöllä sijaitseva peruskorjausta vaativa talousrakennus.

AKA-kiinteistöarvioon perustuen Leppärannankuja 14:sta uudeksi pohjahinnaksi esitetään 92 800 euroa.

Valtuuston päätöksen 13.3.2017 § 28 mukaisesti, realisoitavien kohteiden pohjahinnan asettamisesta päättää kunnanhallitus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • asettaa kiinteistön 858-413-6-23 uudeksi pohjahinnaksi 92 800 euroa.

---

Puheenjohtajan avattua asiassa keskustelun Ari Nyman esitti, että asetetaan avoin tarjouskilpailu kahden kuukauden ajaksi esitetyllä pohjahinnalla.

Päätös

Kunnanhallitus päätti, että

  • kiinteistö 858-413-6-23 asetetaan myyntiin avoimella tarjouskilpailulla siten, että pohjahinta on 92 800 euroa.

 

Tiedoksi

Marko Härkönen, tilakeskus, maankäyttöposti

Muutoksenhaku

Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon, ei lueta määräaikaan.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan
- muutoksenhakijan nimi ja kotikunta
- postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset muutoksenhakijalle voidaan toimittaa.
Jos oikaisuvaatimuksen tekijän puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä, kirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Asiamiehen, ellei tämä ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä oikaisuvaatimuskirjelmään valtakirja.
Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset oikaisuvaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.
Oikaisuvaatimuksen tekijän, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava oikaisuvaatimuskirjelmä. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava Tuusulan kunnalle virka-aikana ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä käyttäen alla olevia yhteystietoja:
Tuusulan kunta, Kunnanhallitus
osoite: Kotorannankuja 10, Pl 60, 04301 Tuusula
sähköposti: kirjaamo@tuusula.fi
puh. vaihde: 09 87 181

Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä Tuusulan kunnan asiakaspalvelupisteeseen os. Autoasemankatu 2, 04300 Tuusula. Avoinna ma-to klo 8.00-15.00 ja pe klo 8.00-12.00.