Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 19.4.2023

§ 45 Muut asiat

Perustelut

- info: A2-kielten opetuksen järjestäminen ja opetusryhmien muodostuminen, opetuspäällikkö Markus Torvinen

- Lautakunta ilmaisi huolensa oppilaiden päihteiden käytöstä ja muusta kielletystä toiminnasta kouluilla. Opetuspäällikkö kertoi rehtoreilta saatua ajankohtaista tietoa mm. vapettamisesta kouluilla. Kiellettyyn toimintaan puututaan heti ja prosessi on selkeä. Koulut toimivat yhteistyössä oppilaiden huoltajien ja koulun vanhempainyhdistysten kanssa. Kouluja kannustetaan järjestämään matalalla kynnyksellä tilaisuuksia vanhempainyhdistysten ja vanhempien kanssa. Selvitetään mahdollisuutta järjestää syksyllä kunnan yhteisiä tietoiskuja kouluille yhdessä KeuSoten kanssa.

- koulukuljetusoppaan tekninen päivitys: koulukuljetushakemukset tehdään jatkossa sähköisessti Wilma-järjestelmän kautta (aiemmin paperilomakkeella)

- peruttu sivistyksen lautakuntien tutustumismatka Lahteen tältä keväältä, pyritään järjestämään syksyllä

- 20.6. klo 14-17 Rykmentinpuiston ruokalassa järjestetään iltakoulu lautakuntien yhteisistä sekä keskeisistä asioista sivistyksen lautakuntien uusille ja vanhoille jäsenille 

- turvakameroiden tarkastaminen tilapalveluille hoidettavaksi


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.