Kunnanhallitus, kokous 14.8.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 355 Verotuksen oikaisulautakunta toimikaudelle 1.1.2018-31.12.2022, aiemman päätöksen muuttaminen

TUUDno-2017-597

Valmistelija

  • Tuula Hyttinen

Perustelut

Khall § 336/21.6.2017 
Verotuksen oikaisulautakunta on Verohallinnon yhteydessä toimiva valtakunnallinen toimielin, jonka tehtävänä on käsitellä oikaisuvaatimuksia. Oikaisulautakuntamenettely koskee yleisesti Verohallinnon verotusta koskevia päätöksiä ennakkoratkaisuja lukuun ottamatta. Verotuksen oikaisulautakunta toimii jaostoihin jakautuneena.

Verohallinto pyytää kuntia tekemään ehdotuksen lähimpänä sijaitsevien verotuksen oikaisulautakunnan jaostojen jäseniksi ja heidän henkilökohtaisiksi varajäsenikseen. Oikaisulautakunnan toimikausi alkaa 1.1.2018 ja päättyy 31.12.2022.

Koska oikaisulautakunnan jaostojen määrä on vähäinen verrattuna kuntien lukumäärään, Verohallinto suosittaa, että kaksi tai useampi kunta tekee yhteisen ehdotuksen. Tuusula, Järvenpää ja Kerava ovat tehneet yhteistyötä verotuksen oikaisulautakunnan jäsenten nimeämisessä. Tämän vuoden lopussa toimintansa päättäneeseen verotuksen oikaisulautakuntaan esityksen edustajista teki Tuusula. Kuntien vuorotteluperiaatteen mukaan nimeämisvuorossa on nyt Kerava.

Lisätiedot: Tuula Hyttinen, p. 040 314 3011

Ehdotus / Kap        
Kunnanhallitus päättää

-             ettei Tuusula esitä omaa ehdokasta verotuksen oikaisulautakuntaan, vaan ehdokkaan voi nimetä nimeämisvuorossa oleva Kerava.

Päätös      Ehdotus hyväksyttiin.
__________

21.6.2017 tehty päätös on virheellinen, sillä kuntien vuorotteluperiaatteen mukaan nimeämisvuorossa on nyt Järvenpää.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • muuttaa aiempaa päätöstään ja päättää, ettei Tuusula esitä omaa ehdokasta verotuksen oikaisulautakuntaan, vaan ehdokkaan voi nimetä nimeämisvuorossa oleva Järvenpää.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Järvenpään kaupunki, Keravan kaupunki

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.