Kunnanhallitus, kokous 14.8.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 350 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän (KEUDA) yhtymävaltuuston jäsenten valinta

TUUDno-2017-564

Valmistelija

  • Tuula Hyttinen

Perustelut

Khall § 261/22.5.2017

Kuntalain 58 §:n mukaan kuntayhtymän päätösvaltaa käyttää yhtymävaltuusto tai yhtymäkokous. Jäljempänä 61 §:ssä tarkoitetussa yhden toimielimen kuntayhtymässä päätösvalta jakautuu jäsenkunnille ja kuntayhtymän toimielimelle perussopimuksessa sovituin tavoin.

Kuntayhtymällä voi olla myös muita perussopimuksessa sovittuja toimielimiä.

Kuntayhtymän muiden kuin 1 momentissa tarkoitettujen toimielinten kokoonpano on sovitettava sellaiseksi, että se vastaa jäsenkuntien valtuustoissa edustettuina olevien eri ryhmien kuntavaaleissa saamaa ääniosuutta kuntayhtymän alueella vaalilaissa säädetyn suhteellisuusperiaatteen mukaisesti.

Kuntalain 76 §:n mukaan vaalikelpoinen kuntayhtymän toimielimiin on henkilö, joka 71 §:n mukaan on vaalikelpoinen kuntayhtymän jäsenkunnan luottamustoimeen. Vaalikelpoinen ei kuitenkaan ole 72 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettu henkilö eikä saman kuntayhtymän palveluksessa oleva henkilö.

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän perussopimuksen 4 §:n mukaan yhtymävaltuustoon valitsevat Järvenpään ja Keravan kaupungit sekä Tuusulan kunta kukin neljä edustajaa, Mäntsälän ja Nurmijärven kunnat kukin kolme, Sipoon kunta kaksi ja Pornaisten kunta yhden jäsenen sekä kukin jäsenkunta kullekin jäsenelle henkilökohtaisen varajäsenen valtuuston toimikautta vastaavaksi ajaksi.

Edustajia valittaessa tulee ottaa huomioon, että valinnassa noudatetaan tasa-arvolain 4 a §:n säännöksiä.

Ko. säännöksen mukaan valtion komiteoissa, neuvottelukunnissa ja muissa vastaavissa toimielimissä sekä kunnallisissa että kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

Viranomaisten ja kaikkien niiden tahojen, joita pyydetään nimeämään ehdokkaita tässä pykälässä tarkoitettuihin toimielimiin, tulee mahdollisuuksien mukaan ehdottaa sekä naista että miestä jokaista jäsenpaikkaa kohden.

Lisätiedot: Tuula Hyttinen, p. 040 314 3011

Ehdotus
Kj 
Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

- valita toimikaudekseen Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuustoon neljä (4) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet.

Päätös 
Ehdotus hyväksyttiin.

___________

Valt § 122/1.6.2017

Ehdotus Valtuusto päättää

- valita toimikaudekseen Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuustoon neljä (4) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet.

Päätös 
Valtuusto päätti

- nimetä Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuustoon seuraavat jäsenet ja varajäsenet:

Jäsenet   Henkilökohtaiset varajäsenet
Järvinen Aarno  Eronen Tuukka
Lundberg Vesa  Heino Vesa
Tuhkunen Sanna  Klint Jukka
Veikkolainen Cecilia  Palvas Liisa

______________

Vesa Lundbergin henkilökohtaiseksi varajäseneksi olisi tullut valita nainen. Mikäli varajäsen voisi olla mies, olisi hän Mika Heino, ei Vesa Heino, joten valinta on myös tältä osin virheellinen.


 
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

  • korjata aiemmin tehtyä päätöstään ja valita Vesa Lundbergille uuden henkilökohtaisen varajäsenen Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuustoon.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.