Kunnanhallitus, kokous 23.1.2023

§ 18 Kesätyöseteli vuonna 2023

TUUDno-2023-65

Valmistelija

  • Anita Väisänen, Toimistosihteeri, anita.vaisanen@tuusula.fi

Perustelut

Kesätyöseteli voidaan myöntää tuusulalaiselle 15 vuotta v. 2023 täyttävälle nuorelle – 20-vuotiaalle nuorelle. Setelin voi hyödyntää kesätyössä Tuusulassa tai muualla toimivassa yrityksessä, yhdistyksessä tai säätiössä. Kesätyöseteliä ei voida myöntää oman yrityksen toimitusjohtajalle / yrityksen omistajalle itselleen. Yksityishenkilön palveluksessa kesätyöseteliä ei voi käyttää. Nuoren on oltava tuusulalainen sekä kesätyöseteliä haettaessa että työsuhteen aikana. 

Yhdelle nuorelle voidaan myöntää enintään kaksi kesätyöseteliä. Työllistämisaika on pääsääntöisesti 1.5.–30.9.2023 ja maksatusta tulee hakea 27.10.2023 mennessä. Mikäli kesätyöseteleitä jää käyttämättä, seteliä voi hakea työsuhteeseen myös loka-marraskuun ajalle, Tällöin maksatuksesta sovitaan erikseen.

Yhden setelin arvo on 200 euroa. Yhden setelin myöntäminen edellyttää työsuhdetta, jonka aikana työskentelyä kertyy vähintään 30 tuntia ja palkkana maksetaan vähintään 350 euroa. Kahden setelin myöntäminen edellyttää työsuhdetta, jonka aikana työskentelyä kertyy vähintään 60 tuntia ja palkkana maksetaan vähintään 700 euroa. Maksettavan palkan tulee olla vähintään alalla noudatettavan työehtosopimuksen minimitason mukainen (harjoittelu- tai koululaispalkka on ok, jos nämä on TES:ssä määritelty). Palkkauksen on oltava joko tunti- tai kuukausiperusteinen. Kesätyöseteliä vastaava tuki maksetaan työnantajalle erillistä maksatuslomaketta ja palkkatodistusta vastaan. 

Hakukuulutus kesätyösetelien hakemisesta julkaistaan keskiviikkona 25.1.2023. Kesätyösetelit tulevat haettaviksi maanantaina 6.2.2023. Työnantaja täyttää sähköisesti kesätyösetelihakemuksen www-sivuilla olevan linkin kautta, kun työsuhde on sovittu nuoren kanssa. Hakemus käsitellään kunnan CaseM-asiakirjahallintajärjestelmässä. Kesäseteleitä myönnetään niin kauan, kuin kaikki setelit on jaettu. Jos nuori käyttää kesätyöseteliä, hän ei voi samana vuonna saada Tuusulan kunnan kesätyöpaikkaa. Ne nuoret, jotka hyödyntävät kesätyösetelin, jätetään huomioimatta Tuusulan kunnan kesätyöpaikka-arvonnassa.

Kesätyöseteleitä jaetaan hakemusten perusteella enintään 350 kpl, yhteensä enintään 70 000 euron arvosta. Hakijat saavat tiedon kesätyösetelin myöntämisestä sähköpostitse kohtuullisen ajan kuluessa kesätyösetelihakemuksen palauttamisesta. Vuonna 2022 kesäseteleihin myönnettiin 70 000 € ja maksettiin hakijoille yhtensä 64 200 €.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • hyväksyä kesätyösetelien käyttöönoton valtuuston myöntämän määrärahan puitteissa edellä kuvatulla tavalla ja julistaa kesätyösetelit haettaviksi 6.2.2023 – 27.10.2023 tai niin kauan kuin seteleitä riittää
  • hyväksyä kesätyöllistämistuen määräksi 70 000 euroa
  • tarkastaa ja hyväsyä pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

työllisyyspalvelut

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.