§ 96 Virkamatka Tukholma, Ruotsi 6. - 8.11.2024, elinkeinopäällikkö

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-1962

Päätöspäivämäärä

10.10.2024

Päätöksen tekijä

Kuntakehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, toimivalta henkilöstöasioissa.

Kuvaus

Tuusulan kunta on projektikumppanina EU:n URBACT-​ohjelmasta rahoitettavassa 2,​5-​ vuotisessa EcoCore-​nimisessä hankkeessa,​ jossa suunnitellaan toimenpiteitä paikallisen liiketoiminnan kestävään kehittämiseen ja vihreän siirtymän edistämiseen. Hankkeen erityisenä painopisteenä on keinojen ja hyvien käytäntöjen jakaminen logistiikasta,​ tuotannosta ja varastoinnista aiheutuvien päästöjen vähentämiseen.

Suomen, Ruotsin ja Tanskan APN-kaupunkien yhteinen URBACT-kampus (National Campus) järjestetään Tukholmassa 7.–8. marraskuuta 2024. Tämä kaksipäiväinen tapahtuma kokoaa yhteen Pohjoismaiden APN-kaupungit. Tapahtuman tavoitteena on tukea kaupunkeja tarjoamalla työkaluja ja menetelmiä IAP-toimintasuunnitelmien toteutuksen tueksi. Pääpaino on IAP-suunnitelmien toteuttamisessa ja resursoinnissa – mitä tapahtuu APN-verkoston viimeisinä kuukausina ja sen jälkeen.

Tapahtumassa keskitytään seuraaviin aiheisiin:

  • IAP-suunnitelmien operationalisointi toimeenpanon valmistelemiseksi
  • integroivan ja osallistavan lähestymistavan huomioiminen toimeenpanossa
  • toimeenpanon resursointi ja rahoitus.

Tapahtumaa tarjoaa käytännönläheistä koulutusta sekä tilaisuuden vuoropuheluun muiden APN-kaupunkien ja mahdollisesti myös pohjoismaisten hankerahoittajien kanssa.

Kaikkien APN-verkostoihin kuuluvien kaupunkien odotetaan osallistuvan tapahtumaan. Osallistuminen edellyttää läsnäoloa molempina päivinä ja koko tapahtuman ajan. Tällöin kaikki matka- ja majoituskustannukset voidaan kattaa verkoston budjetista.

Matkaohjelma liitteenä.

Päätös

Päätän myöntää virkamatkamääräyksen elinkeinopäällikkö Toni Popovicille EcoCore-hankkeen Suomen, Ruotsin ja Tanskan APN-kaupunkien yhteiseen URBACT-kampus (National Campus) -tapahtumaan Tukholmaan, Ruotsiin 6. - 8.11.2024. Virkamatka alkaa 6.11. ja päättyy 8.11.2024.

Allekirjoitus

Pirjo Sirén, kuntakehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Elinvoima, asuminen ja kehittäminen