Kunnanhallitus, kokous 16.9.2024

§ 305 Sivistysjohtajan viran aukijulistaminen ja siihen liittyvät järjestelyt

TUUDno-2024-1603

Valmistelija

  • Satu Kuivasto, henkilöstöjohtaja, satu.kuivasto@tuusula.fi

Perustelut

Sivistysjohtajan viran aikaisempi hoitaja ja kansliapäällikön virkaa välillä 6.9.2021 - 20.8.2023 hoitanut Virpi Sailas jätti eropyynnön 26.6.2023. Valtuusto myönsi Sailakselle eron kansliapäällikön ja sivistysjohtajan viroista kokouksessaan 26.6.2023. Sivistysjohtajan virkaa on määräaikaisesti hoitanut 7.9.2021 alkaen vs. sivistysjohtaja Tiina Simons. Kansliapäällikön virka täytettiin toistaiseksi voimassa olevana 1.6.2024 alkaen. Tämän vuoksi on tarkoituksenmukaista täyttää myös sivistysjohtajan virka vakituisesti.

Sivistysjohtajan viran haettavaksi julistamisesta päättää hallintosäännön mukaan kunnanhallitus, ja valtuusto päättää viran täyttämisestä.

Kelpoisuusehdot sivistysjohtajan virkaan ovat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, hyvä käytännön kokemus sivistyksen toimialan asioista ja johtamiskokemus.

Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon tasa-arvolain säännökset ja kunnallisesta ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 12 §:n syrjintäkielto sekä perustuslaissa säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Viran palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen yleisen virkaehto- ja työehtosopimuksen mukaan.

Kunnallisesta ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 4 §:n mukaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää julkista hakumenettelyä. Hakuaika on vähintään 14 kalenteripäivää siitä, kun ilmoitus on julkaistu kuntalain 108 §:ssä säädetyllä tavalla. Hakuilmoitus julkaistaan kunnan verkkopalvelujen ja työvoimahallinnon sivujen lisäksi muissa kunnan hyödyntämissä ilmoituskanavissa.

Kunnanhallitukselle ehdotetaan, että kunnanhallitus oikeuttaa pormestarin päättämään tarkemmin viran hakumenettelyistä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  •  julistaa sivistysjohtajan viran haettavaksi 30.9.2024 alkaen
  •  että hakuilmoitus julkaistaan kunnan verkkopalvelujen ja työvoimahallinnon sivujen lisäksi muissa kunnan hyödyntämissä ilmoituskanavissa
  • oikeuttaa pormestarin päättämään tarkemmin viran hakumenettelystä
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa​​​

 

 

Päätös

  Kunnanhallitus päätti

  • julistaa sivistysjohtajan viran haettavaksi 23.9.2024 alkaen
  • että hakuilmoitus julkaistaan kunnan verkkopalvelujen ja työvoimahallinnon sivujen lisäksi muissa kunnan hyödyntämissä ilmoituskanavissa
  • oikeuttaa pormestarin päättämään tarkemmin viran hakumenettelystä
  • haastatteluryhmään valittiin: Kalle Ikkelä, Arto Lindberg, Anna Yltävä, Outi Huusko, Ari Nyman, Jari Immonen, Reijo Siltala ja Satu Kuivasto
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa​​​

Kokouskäsittely

Vs.hallintojohtaja Niina Puikkonen, kuntakehitysjohtaja Pirjo Sirén, maankäyttöpäällikkö Päivi Hämäläinen, talousjohtaja Kari Ora, hallintopalvelusihteeri Pia Rojo ja viestinnän asiantuntija Pia Visti-Korhonen poistuivat asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Henkilöstöjohtaja Satu Kuivasto toimi pöytäkirjanpitäjänä asiakohdan osalta.

Käsittelyn aikana esittelijä muutti päätösehdotustaan siten, että lause "julistaa sivistysjohtajan viran haettavaksi 30.9.2024 alkaen." muutettiin muotoon: "julistaa sivistysjohtajan viran haettavaksi 23.9.2024 alkaen." 

Henkilöstöjohtaja Satu Kuivasto poistui klo 17.47 asian käsittelyn jälkeen. 
Asian käsittelyn jälkeen pidettiin tauko klo 17.47- 17.57. 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.