Keskusvaalilautakunta, kokous 7.6.2024

§ 30 Keskusvaalilautakunnan sihteeri ja muut toimihenkilöt europarlamenttivaaleissa

TUUDno-2023-1423

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Satu Kuivasto, henkilöstöjohtaja, satu.kuivasto@tuusula.fi

Perustelut

Vaalilain 14.2 §:n mukaan kunnan keskusvaalilautakunta ottaa itselleen sihteerin ja muun tarvittavan henkilöstön. Keskusvaalilautakunnan sihteeri hoitaa ko. tehtävän virkavastuulla vastaten vaalien valmistelutoimista, ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastamisen organisoinnista, vaalipäivän äänestysjärjestelyistä jne. Lisäksi sihteeri antaa tarvittaessa juridista apua vaaleihin liittyvissä kysymyksissä vaalitoimitsijoille ja vaalilautakunnille.

Edellisessä europarlamenttivaaleissa keskusvaalilautakunnan sihteerin palkkio oli 3 000 euroa, laskennan vastuuhenkilön 1 000 euroa ja laskennan varahenkilön 500 euroa. 

Keskusvaalilautakunnan sihteerin tehtävää on lupautunut hoitamaa oman työnsä ohella hallintojohtaja, mistä tehtävästä hänelle maksetaan erillinen palkkio. 

Tuloslaskennan vastuuhenkilöinä toimivat asianhallinnan asiantuntija Sunna Naumi ja hallintopalvelusihteeri Karam Saini. Molemmat toimivat myös vaalitietojärjestelmän pääkäyttäjänä, huolehtivat pohja- ja paikkatietojen ylläpidosta, ennakkoäänestyksessä toimivien vaalitoimitsijoiden rekrytoinnista ja koulutuksesta ja ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastamisesta sekä ennakkoäänestyspaikkojen järjestämisestä. 

Vaalityöskentelyyn on perinteisesti osallistunut myös muuta kunnan henkilökuntaa. Vaalityöskentelyyn osallistuneille on korvattu ylityö joko vastaavana vapaa-aikana tai rahakorvauksena.

Ehdotus

Esittelijä

Matti Rantanen, matti.rantanen@luottamus.tuusula.fi

Keskusvaalilautakunta päättää

  • ottaa sihteerikseen europarlamenttivaaleissa hallintojohtaja Antti-Pekka Röntysen
  • todeta, että kunnan vaalitietojärjestelmän pääkäyttäjinä ja laskennan vastuuhenkilöinä toimivat asianhallinnan asiantuntija Sunna Naumi ja hallintopalvelusihteeri Karam Saini
  • suorittaa keskusvaalilautakunnan sihteerille 3 100 euron palkkion, keskusvaalilautakunnan sihteerille ei korvata erikseen ylitöitä
  • suorittaa vaalitietojärjestelmän pääkäyttäjä Sunna Naumille 1 100 euron palkkion, lisäksi hänelle korvataan erikseen tehdyt ylityöt
  • suorittaa vaalityöhön osallistuvalle vaalitietojärjestelmän varahenkilölle, hallintopalvelusihteeri Karam Sainille 700 euron palkkion, lisäksi hänelle korvataan erikseen tehdyt ylityöt
  • valtuuttaa keskusvaalilautakunnan sihteerin sopimaan lisätyövoiman käytöstä.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Esteellisyys

Hallintojohtaja Antti-Pekka Röntynen

Kokouskäsittely

Antti-Pekka Röntynen ilmoitti olevansa hallintolain 28.1 pykälän kohdan 1 mukaisesti esteellinen (osallisuusjäävi) ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

Pöytäkirjanpitäjänä toimi puheenjohtaja Matti Rantanen. 

Valmistelija

  • Antti-Pekka Röntynen, hallintojohtaja, antti-pekka.rontynen@tuusula.fi

Perustelut

Keskusvaalilautakunta on kokouksessaan 26.3.2024 § 13 päättänyt keskusvaalilautakunnan sihteeristä sekä muusta henkilöstöstä vaaleihin liittyen. Samalla keskusvaalilautakunta on valtuuttanut keskusvaalilautakunnan sihteerin päättämään lisätyövoiman käytöstä. Vaalien osalta on ilmennyt lisätarpeita henkilöstölle kunnan omasta henkilöstöstä ja hallintopalvelusihteeri Pia Rojo on suorittanut vaalitehtäviä keskusvaalilautakunnan sihteerin kanssa sovitusti, mm. ennnakkoäänestyksen järjestelyt, vaalilautakuntien ja -toimikuntien yhteystietojen hallinnointi sekä muiden vaaliasioiden juoksevien asioiden järjestelyt.Tästä syystä on tarkoituksenmukaista suorittaa vaalitöihin osallistumisesta myös Rojolle asianmukainen korvaus ylitöiden lisäksi otetusta erityisvastuusta. Lisäksi hallintopalvelusihteeri Pia Rojo toimii vaaliviikonlopun ajan keskusvaalilautakunnan sihteerin työparina. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Matti Rantanen, matti.rantanen@luottamus.tuusula.fi

Keskusvaalilautakunta päättää

  • suorittaa vaalityöhön osallistuvalle hallintopalvelusihteeri Pia Rojolle 350 euron palkkion, lisäksi hänelle korvataan erikseen tehdyt ylityöt.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Pia Rojo