§ 17 Päätös tupakointikieltohakemuksesta parvekkeille ja terasseille, As Oy Nurmijärven Ketunkallio 4, Ketunkallio 4, 01820 Klaukkala

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-2178

Päätöspäivämäärä

20.5.2024

Päätöksen tekijä

Terveystarkastaja

Päätöksen peruste

As Oy Nurmijärven Ketunkallio 4 on toimittanut 20.11.2023 Keski- Uudenmaan ympäristökeskukseen tupakkalain (549/2016) 79 §:n 1 momentin mukaisen hakemuksen tupakoinnin kieltämiseksi taloyhtiön huoneistojen hallinnassa olevilla parvekkeilla ja terasseilla.
Hakemukseen on liitetty taloyhtiön yhiökokouksen lainvoimainen päätös kiellon hakemisesta, yhtiöjärjestys sekä selvitys asuntojen haltijoiden ja osakkeiden omistajien kuulemisesta, sekä käräjäoikeuden moitteettomuus todistus.

Tupakansavun kulkeutumisreitit parvekkeille ja asuntoihin käyvät ilmi asunnon pohjakuvista.

Kuvaus

Tämä päätös korvaa aikaisemman päätöksen 29.2.2024 TUUDno-2023-2178 §10 

Terveystarkastaja on tehnyt päivämäärällä 29.2.2024 päätöksen tupakointikieltohakemuksesta kohteeseen As Oy Nurmijärven Ketunkallio 4, Ketunkallio 4, 01820 Klaukkala. Keski-Uudenmaan ympäristökeskus on kuullut yhtiön kaikkia asukkaita ja osakkaita ennen 29.2.2024 tehtyä päätöstä hakemuksen mukaisesti tupakointikiellosta parvekkeille ja terasseille. Päätöksessä on virheellisesti jäänyt mainitsematta taloyhtiön hallinnassa olleet terassit, joita tupakointikielto on haettu koskemaan. Tällä päätöksellä Keski-Uudenmaan ympäristökeskus itseoikaisee aikaisemman virheellisen tupakointikieltopäätöksen sellaiseksi, mitä taloyhtiö on hakenut ja mistä asukkaita ja osakkaita on kuultu. Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen kuulemiseen, jossa kuultiin tupakointikieltopäätöksestä koskien parvekkeita ja terasseja ei annettu yhtään vastinetta määräaikaan mennessä.   

Perustiedot
As Oy Nurmijärven Ketunkallio 4 on rivitaloyhtiö, joissa on 13 asuntoa. Jokaiseen asuntoon kuuluu huoneiston hallinnassa oleva parveke tai asunnon yhteydessä oleva ulkotila (terassi, tms.). Asunnoissa on koneellinen poistoilmanvaihto. Korvausilma otetaan pääsääntöisesti kaikissa huoneistossa samalla tavalla mm. parvekkeiden läheisyydestä
As Oy Nurmijärven Ketunkallio 4 on yhtiökokouksessaan 31.5.2023 päättänyt hakea terveydensuojeluviranomaiselta tupakointikieltoa kaikille taloyhtiön huoneistojen hallinnassa oleville parvekkeille ja asuntojen yhteydessä oleville ulkotiloille (terasseille, tms.).
As Oy Nurmijärven Ketunkallio 4 on 20.10.2023 toimittanut Keski- Uudenmaan ympäristökeskukseen hakemuksen tupakkalain 79 §:n 1momentin mukaisen tupakointikiellon määräämiseksi.
​​​​​​

Päätös

As Oy Nurmijärven Ketunkallio 4 hakemuksen mukaisesti määrään tupakkalain 549/2016 79 §:n mukaisen tupakointikiellon taloyhtiön huoneistojen hallinnassa oleville parvekkeille ja terasseille.

Päätöksen perustelut
Tupakkalain 79 §:n 2 momentin mukaan kunnan on määrättävä tupakointikielto hakemuksessa mainittuihin tiloihin, jos tiloista voi niiden rakenteiden tai muiden olosuhteiden vuoksi muutoin kuin poikkeuksellisesti kulkeutua tupakansavua toiselle parvekkeelle, toiseen huoneistoon kuuluvan ulkotilan oleskelualueelle tai toisen huoneiston sisätiloihin.
As Oy Nurmijärven Ketunkallio 4 hakemuksessa annettujen tietojen perusteella tupakansavun kulkeutuminen on parvekkeilta ja terasseilta asuntoihin ja toisille parvekkeille ja terasseille muutoin kuin poikkeuksellisesti mahdollista, koska parvekkeet, terassit, tuuletusikkunat ja korvausilmaventtiilit sijaitsevat lähellä tosiaan.

Päätöksen voimassaolo
Tämä päätös on voimassa toistaiseksi.

Allekirjoitus

Miika Soininen, terveystarkastaja 

Organisaatiotieto

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus