§ 72 Plat Kiinteistöt Oy, määräalan osto kiinteistöstä 858-415-3-169 Ylä-Kittelä, Rantatie

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-1442

Päätöspäivämäärä

21.6.2024

Päätöksen tekijä

Kuntakehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, toimivalta maankäytön ja rakentamisen asioissa

Kuvaus

Kiinteistön 858-415-3-169 Ylä-Kittelä omistaja on ollut yhteydessä Tuusulan kuntaan ja ilmoittanut halukkuutensa luovuttaa kunnalle asemakaavan mukaiset katualueet omistamastaan kiinteistöstä. Maanomistajan kanssa on neuvoteltu noin 2 275 m²:n suuruisen määräalan kaupasta. Luovutuksen kohteena oleva määräala on voimassa olevassa Tuomalan rakennuskaava-nimisessä asemakaavassa 87 osoitettu Kitteläntien katualueeksi ja loppuosa on asemakaavan ulkopuolista edellä mainittuun välittömästi rajautuvaa aluetta. Yhteensä noin 700 m²:n suuruinen osuus määräalasta on lakannutta yhteistä tiealuetta, joka on kunnan kunnossapitämää yksityistietä.

Lisäksi sovitaan emäkiinteistöön kuuluvalle korttelinosalle perustettavista kulkuyhteys- ja johtorasitteista Tuusulan kuntaa varten. Kulkuyhteys on aiemmin korvattu ja rakennettu ja on kunnan kunnossapidossa.

Asemakaavan mukainen katualue on ensimmäisen asemakaavan mukaista katualuetta, jonka osuudelta kauppahinta on määritetty katualueiden haltuunottomenettelyn mukaisesti. Kauppahinnassa on huomioitu lisäksi alueella oleva puusto. Kauppahinnaksi on muodostuu yhteensä 3 563 euroa. Kaupan ehdot ja luovutettava alue on esitetty liitteenä olevassa kauppakirjaluonnoksessa.

Lisätiedot: toimitusinsinööri Matti Karppi, matti.karppi@tuusula.fi, 040 314 3534.

Päätös

Päätän

  • että Tuusulan kunta ostaa Plat Kiinteistöt Oy:ltä noin 2 275 m²:n suuruisen määräalan kiinteistöstä 858-415-3-169 Ylä-Kittelä Rantatien kunnanosasta 3 563 euron kauppahinnalla ja muutoin liitteenä olevan kauppakirjaluonnoksen mukaisin ehdoin.
  • oikeuttaa kauppakirjan allekirjoittajat tarvittaessa tekemään kauppakirjaan pieniä/teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksillaan hyväksymään lopullisen kauppakirjan.

Allekirjoitus

Pirjo Sirén, kuntakehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Maankäyttö ja paikkatieto