§ 4 Jätevesiviemärien seulontatutkimuksen ja toimenpideohjelman hankinta Rantatie 1 pumppaamon valuma-alueelle

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-1060

Päätöspäivämäärä

31.5.2024

Päätöksen tekijä

Liikelaitoksen johtaja

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintösääntö, toimivalta Tuusulan Veden asioissa.

 

 

Kuvaus

Esittely ja hankinnan kohde

Jätevesiviemäriverkostoon päätyvät hulevedet kuormittavat mm. jätevesipumppaamoita ja varaavat niiden kapasiteettia. Jätevesipumppaamo JVP 123 Rantatie 1:n valuma-alueen viemäriverkoston vuotovesimäärien on havaittu olevan osittain kohtuullisen suuria, vaikka alueella on tehty jätevesiviemärien saneerauksia. Vuotokohteita ei ole pystytty paikallistamaan maastossa, joten valuma-alueen jätevesiviemäreistä n. 22,5 km on valittu tutkittavaksi kuvaamalla. Alueen koko huomioiden, on tarpeen kuvata verkostoa ensin karkeammalla tasolla Zoom-kuvauksella (seulontatutkimus), jonka jälkeen mahdolliset tarkemmat tutkimukset voidaan kohdentaa tehokkaammin oikeisiin verkoston kohtiin. 

Työhön kuuluu kuvauksen lisäksi myös Tuusulan Veden johtotietojen vienti karttaohjelmaan, tiedon analysointi ja toimenpidesuunnitelman laatiminen. Mahdolliset kaivojen kaivutyöt sovitaan erikseen ja laskutetaan tuntiperusteisesti. Valmis toimenpidesuunnitelma auttaa laitosta myös omien henkilöresurssien riittävyyden varmistamisessa. Tuusulan Vesi on kartoittanut hankinnan kohteena olevia palveluntuottajia, joista työn tekijäksi valikoitui Underground City Oy. 

Hankinnan perusteet

Tuusulan kunnan pienhankintaohjeen 2021 mukaan voidaan hankinta tehdä ilman kilpailutusta, kun tavanmukainen kilpailuttaminen ei ole hankkeen erityinen laatu tai vähäisyys huomioon ottaen perusteltua esimerkiksi kilpailuttamisesta johtuvien kustannusten tai siihen kuluvan ajan johdosta. Tuusulan Vesi kuuluu lisäksi erityisalojen hankintalain piiriin. Hankinnan kohteena olevaa vastaavaa palvelukokonaisuutta ei kartoituksessa havaittu olevan muilla yrityksillä, joten työ tilataan Underground City Oy:ltä.

Tarjoajan tarjouksen kelpoisuus

Tarjoaja ja tarjous täytti asetetut kelpoisuusvaatimukset.

Hankintapäätös ja sopimus

Jätevesiviemärien seulontatutkimus ja toimenpideohjelma Rantatie 1 pumppaamon valuma-alueelle tiltaan Underground City Oy:ltä 8.5.2024 päivätyn tarjouksen mukaisesti.

Hankintapäätöksen tiedoksianto ei merkitse sopimuksen syntymistä. Valitun toimittajan kanssa tehdään kirjallinen hankintasopimus, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimus voidaan solmia aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut päätöksen valitusosoituksineen tiedoksi.

Lisätiedot:

Jukka Sahlakari jukka.sahlakari@tuusula.fi p. 040 314 3563

 

 

Päätös

Päätän valita Underground City Oy:n toteuttamaan jätevesiviemärien seulontatutkimuksen ja toimenpideohjelman Rantatie 1 pumppaamon valuma-alueelle hintaan 34 680 euroa (alv 0 %).

 

 

Allekirjoitus

Jukka Sahlakari, liikelaitoksen johtaja

Organisaatiotieto

Tuusulan vesihuoltoliikelaitos