§ 70 Virkamatkamääräys vihreän rakentamisen GaLaBau -messuille 10.-12.9.2024 Nürnbergiin

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-1420

Päätöspäivämäärä

17.6.2024

Päätöksen tekijä

Kuntakehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, toimivalta henkilöstöasioissa.

Kuvaus

Tuusulan kunta on hyväksynyt joulukuussa 2023 ilmasto-ohjelman, jossa tavoitteeksi on asetettu saavuttaa kunnassa hiilineutraalius suorien ja epäsuorien päästöjen suhteen viimeistään vuoteen 2035 mennessä ja välillisten päästöjen suhteen vuoteen 20240 mennessä. Ilmasto-ohjelman hyväksynnän yhteydessä on valtuusto hyväksynyt tarkemman päästöjenvähentämissuunnitelman ohjelmoituine toimenpiteineen kuluvalle valtuustokaudelle 2023-2025. Valtuustokauden toimenpiteisiin kuuluu mm. ilmastopäästöjen pienentäminen ilmastoviisaalla rakentamisella ja alueiden ylläpidossa. Kasvun ja ympäristön toimialueella Joenrannan asuinalue on valikoitunut ilmastoviisaan rakentamisen pilottikohteeksi kunnallistekniikassa ja viheraluerakentamisessa.

Ilmastoviisas rakentaminen on suurelta osin vasta alkutekijöissään. Lähinnä suurimmissa kaupungeissa joitakin hankkeita on pilotoitu, mutta kustannustehokkaat ja aidosti ilmastoviisaat toimintamuodot hakevat vielä muotoaan. Yhtenä ongelmana on urakoiden kilpailuttaminen ja niissä asetettavat ympäristövaatimukset työkoneiden ja käytettävien materiaalien suhteen. Markkinat materiaalien ja työkoneiden suhteet kehittyvät voimakkaasti, mutta tieto on hyvin hajanaista ja siten rakennuttajataholla hitaasti käyttöön otettavissa. Viherympäristöliitto ja Suoman Kuntatekniikan Yhdistys järjestävätkin opintomatkan GaLaBau-messuille Saksan Nürnbergiin 10.-12.9.2024, jossa on mahdollista tutustua keskitetysti alan uusimpiin viher-sini -rakentamisen tekniikkoihin ja luennoilla parhaisiin käytännön kokemuksiin, jotka voivat olla sovellettavissa myös jo Joenrannan urakkaa kilpailuttaessa.

Messuille osallistuisivat yhdyskuntatekniikan palvelualueelta yhdyskuntatekniikan päällikkö Petri Juhola, työpäällikkö Jussi Pesonen ja kunnanpuutarhuri Mia Järvinen.

Lisätiedot Petri Juhola, p. 040 314 3566, sp. petri.juhola@tuusula.fi

Päätös

Päätän myöntää virkamatkamääräyksen yhdyskuntatekniikan päällikkö Petri Juholalle, työpäällikkö Jussi Pesoselle ja kunnanpuutarhuri Mia Järviselle Viherympäristöliiton ja Suoman Kuntatekniikan Yhdistyksen järjestämälle opintomatkalle GaLaBau -messuille Saksan Nürnbergiin 10.-12.9.2024.

Allekirjoitus

Pirjo Sirén, kuntakehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka