§ 86 Tutkimuslupa, Agenda2030 -portaat yläkoululaisen kokemana

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-758

Päätöspäivämäärä

20.5.2024

Päätöksen tekijä

Opetuspäällikkö

Päätöksen peruste

Sivistyksen toimialueen toimintasääntö 1.1.2024 alkaen.

Kuvaus

Helsingin yliopiston Maantieteen maisteriohjelman opiskelija *****pyytää Tuusulan kunnalta tutkimuslupaa Agenda2030 -portaat yläkoululaisen kokemana.

Yksikkö, jossa tutkimus tehdään: Tuusulan kunnan yläkoulut.

Tutkimuksen tarkoituksena on perehtyä Agenda2030 -portaisiin ja erityisesti 9lk oppilaiden kokemuksiin ja näkemyksiin Agenda2030 -portaiden toteutuksesta. Tavoitteena on saada tietoa kyseisen mallin vaikuttavuudesta ja toimivuudesta oppilaiden näkökulmasta.

Opetuksen asiantuntija ja Kellokosken koulun rehtori puoltavat tutkimuslupaa.

Tutkimuksen alustavan ajatuksen mukaan tutkimuksen tekijä osalllistuu 2–3 oppilasryhmän mukana Yrityskylä -vierailuun, jonka jälkeen tehdään oppilaiden kanssa pienryhmähaastattelut. Mukaan valitut koulut, luokat ja oppilaat esitetään tutkimuksessa anonyymisti ja tuloksia esitetään yleistyksinä. Aineistoa säilytetään Helsingin yliopiston kirjautumisen takana tallennustilassa, johon on pääsy vain tutkijalla. Aineistoa säilytetään tutkielman hyväksymiseen sekä projektin muun tähän liittyvän raportoinnin ja tiedottamisen valmistumiseen asti.

Lisäksi haastatellaan teemahaastatteluna opettajia niistä kouluista, joide oppilaat ovat osallistuneet Agenda2030 -portaiden toimintaan.

Mukaan valitut ryhmät varmistuvat, kun Yrityskylä-vierailujen ajankohdat eri luokkien osalta selviävät.

Aineiston keruuaika: Alustava aikataulu huhti-toukokuu 2024 ja elo-lokakuu 2024

Tutkimuksen arvioitu valmistumisaika: Kevät 2025

Päätös

Myönnän tutkimusluvan anomuksen mukaisesti.

Tutkimustyössä ja aineiston käsittelyssä tähdennetään erityisesti vaitiolovelvollisuutta. Aineisto tulee käsitellä loppuraportissa ilman nimiä ja tunnistamattomana tilastotietona. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Tutkimuksen tekijä huolehtii suostumusten pyytämisestä. Tutkimustyötä sitoo tutkimustyön yleiset eettiset periaatteet. Valmiista tutkimusraportista edellytetään lähettämään kappaleet luvan myöntäneelle taholle.

Allekirjoitus

Markus Torvinen, opetuspäällikkö

Organisaatiotieto

Sivistys