§ 4 Lakimiehen tehtävän määräaikainen täyttäminen

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-1077

Päätöspäivämäärä

14.5.2024

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö, henkilöstöasioiden toimivaltataulukko

 

Kuvaus

Lakimiehen tehtävä sijoittuu yhteiset palvelut-toimialueelle hallintopalvelut-palvelualueelle. Lakimies tukee kasvavan kunnan kehitystä ja varmistaa juridisten asioiden huomioimisen kaikissa toiminnoissa. Lakimies tukee kunnan johtoa konsernin lakiasioissa ja kunnan toimialueita lainsäädäntöön liittyvissä kysymyksissä. Keskeiset kysymykset liittyvät konserniyhtiöiden yhtiöoikeudellisiin asioihin ja opetuksen sekä varhaiskasvatuksen lainsäädäntöön. Lisäksi lakimies avustaa toimialueita ja hankinnan asiantuntijoita hankintasopimusten valmistelussa ja laatii tarvittaessa vastineita sekä lausuntoja muille viranomaisille. Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on oikeustieteen ylempi korkeakoulututkinto tai tähän rinnastettu ulkomainen tutkinto.  

Lakimiehen tehtävä oli haettavissa 17.4.2024 mennessä. Määräaikaan mennessä saapui 16 hakemusta. Hakijoista haastateltiin viisi, joista edelleen kaksi henkilöä kutsuttiin toiselle haastattelukierrokselle. Haastattelijoina ensimmäisellä hakukierrokselle toimivat hallintojohtaja ja lakimies sekä toisella hakukierroksella henkilöstöjohtaja (toimialuejohtaja) ja hallintojohtaja. 

Hakemusasiakirjoissa esitetyn ja haastatteluiden perusteella tehtävään soveltuvimmaksi hakijoista todettiin oikeustieteen maisteri Antti Vehi, joka omaa kokemuksensa, osaamisensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa vuoksi parhaat edellytykset toimia tehtävässä. Palkkaus ja muut palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) sekä Tuusulan kunnan tehtävän vaativuuden arvioinnin (TVA) mukaan. Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Tehtäväkohtainen palkka on 4 467,93 euroa kuukaudessa. Lisäksi voidaan maksaa 3 %:n tai 8 %:n työkokemuslisää aiemman työkokemuksen perusteella. Työaika on 36 tuntia 15 minuuttia viikossa. 

Hallintosäännön Henkilöstöasiat-toimivaltataulukon mukaan sijaisen määräämisestä vastaa esihenkilö. Lakimiehen esihenkilö on hallintojohtaja.  

Päätös

Päätän valita oikeustieteen maisteri Antti Vehin lakimiehen tehtävään määräajalle 3.6.2024-30.6.2025 edellä selostusosassa esitetyillä perusteilla ja ehdoilla.

Allekirjoitus

Antti-Pekka Röntynen, hallintojohtaja

Organisaatiotieto

Yhteiset palvelut