§ 11 Rakennushistorialliset selvitykset, hankinta

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-1249

Päätöspäivämäärä

30.5.2024

Päätöksen tekijä

Kaavoituspäällikkö

Päätöksen peruste

Hallintosäännön hankintoja koskevan toimivaltataulukon mukaan palvelualueen päällikkö päättää hankinnoista, joiden arvo alittaa 60 000 euroa.

Kuvaus

Esittely ja hankinnan kohde

Maankäyttö- ja rakennuslaki edellyttää, että asemakaavojen ja asemakaavamuutosten tulee perustua riittäviin selvityksiin. Tästä johtuen on katsottu olevan tarvetta selvittää neljän rakennuksen ja näiden välittömän yjmpäristön rakennushistoriaa. Kohteet ovat:

  1. Tuuskoto. Kiinteistö sijaitsee Tuusulanjärven rannalla. Tämä selvitys koskee entistä vanhainkotia eli Tuuskotoa kaikkine rakennuksineen ja sen pihapiirin rakennettua ympäristöä.
  2. Ruotsinkylän suomenkielinen koulu. Kiinteistö sijaitsee Rävbäckinkuja 29-31 Tuusulan ruotsinkylän suomenkielisen koulun pihapiirissä. Tämän selvityksen pääpaino koskee 1950-luvun rapattua koulurakennusta ja punaista vanhaa puista koulurakennusta sekä niiden pihapiirin rakennettua ympäristöä.
  3. Apteekkarin talo. Kiinteistö sijaitsee Koskensillantie 6, Tuusulassa. Tämä selvitys koskee 1950-luvun rapattua vanhaa apteekin taloa ja sen pihapiirin rakennettua ympäristöä. 
  4. Hyrylän terveyskeskus. Kiinteistö sijaitsee Tuusulassa Hyryläntie 13:sta. Tämä selvitys koskee terveysasemaa ja sen pihapiirin rakennettua ympäristöä.

Selvitysten laatimisesta on pyydetty neuvotellen tilaajan, toimittajan ja vastuumuseon kesken tarjous. Toimeksiannosta on neuvoteltu Sitowise Oy.n kanssa Tuusulan kunnan kaavoitustöihin liittyvän puitesopimuksen ehtojen mukaisesti. Sitowise Oy toimitti kohteista erilliset tarjoukset, jotka sisältävät tehtäväkuvauksen, kustannusarvion, aikataulun, resurssikuvauksen ja muita toimeksiantoon liittyviä tietoja. Tilaaja ja selvitysten laadinnan tukeana toimivan vastuumuseon näkemyksen mukaan tarjous vastaa tarvetta.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 §:n kansallisen kynnysarvon. Kyseessä on puitesopimukseen perustuva pienhankinta. Hankinnassa noudatetaan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annettua lakia (1397/2016.

Sopimuksen voimaantulo

Hankintapäätöksen tiedoksianto ei merkitse sopimuksen syntymistä. Puitejärjestelyyn valittujen tarjoajien kanssa tehdään erillinen kirjallinen hankintasopimus, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimus voidaan solmia aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut päätöksen valitusosoituksineen tiedoksi. 

Kustannukset

Selvitysten laatimiskustannukset jaetaan kaavoitus-palvelualueen ja Hyrylän keskusta -projektin kesken seuraavasti:

  • Kaavoitus maksaa Tuuskodon 14 340 € (alv 0%) ja Ruotsinkylän koulun selvitykset 10 780 € (alv 0%).
  • Hyrylän keskustaprojekti maksaa Apteekkarin talon 7 950 € (alv 0%) ja sote-aseman 10 870 € (alv 0%) selvitykset.

Lisätiedot

Kuntasuunnittelup. Asko Honkanen, asko.honkanen@tuusula.fi, p. 040 314 2012

 

Päätös

Päätän valita kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneen puitesopimustoimittaja Sitowise Oy:n toteuttamaan rakennushistoriallisten selvitysten laadintapalveun.

Hankinnan arvioidut kokonaiskustannukset sopimuskaudelta ovat 43 940 euroa (alv 0%).

 

Allekirjoitus

Anne Olkkola, kaavoituspäällikkö

Organisaatiotieto

Kaavoitus