§ 4 Kellokosken ruukin Verstaan kokous-, paja- ja koulutustiloihin projektori

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-921

Päätöspäivämäärä

3.5.2024

Päätöksen tekijä

Kehittämispäällikkö

Päätöksen peruste

Kunnanhallituksen päätös 27.11.2023 § 472 kunnan jakamien avustusten uudistamisesta. 

Kuvaus

Kolmannen ja neljännen sektorin järjestämää, paikallista kansalaistoimintaa tekevät yhdistykset ja yhteisöt sekä yksittäiset toimijat voivat hakea kunnalta avustuksia. Avustusta voidaan pääsääntöisesti myöntää hakijalle, jonka kotipaikka ja toiminta ovat Tuusulassa tai toimintaan, joka kohdentuu tuusulalaisiin.   

Avustettavan toiminnan on oltava Suomen lakien ja säädösten sekä hyvän tavan mukaista. Avustuksen hakijan harjoittama toiminta ei saa olla ristiriidassa kunnan strategian ja yhteisen toimintatavan, eettisten ohjeiden tai yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman kanssa.

Tuusulan kunnalla on käytössä avustustoiminnan yleiset periaatteet, jotka koskevat kaikkia avustuksia. Tämän lisäksi osalla avustuksista on käytössä avustuskohtaisia myöntökriteereitä. Avustusten myöntäminen perustuu aina harkintaan. Harkinnassa otetaan huomioon avustettavan toiminnan tarkoitus, laajuus, laatu sekä kokonaisvaikuttavuus.  

Kerta-avustukset ovat yksi Tuusulan kunnassa käytössä olevista avustusmuodoista ja niiden haku on jatkuva, eli avustuspäätöksiä tehdään ympäri vuoden avustusmäärärahojen puitteissa. Kerta-avustusta voi hakea tapahtumaan, matkaan, uuteen asukaslähtöiseen toimintaan, talkoisiin tai harrastusmaksujen tukemiseen. 

 

Projektori Kellokosken ruukin Verstaan kokous-, paja- ja koulutustiloihin

Tuusulan kuntaan on 22.1.2024 saapunut avustushakemus, ​jolla yksityishenkilö Veera Falck hakee 500 euron avustusta projektorin hankintaan Kellokosken tehtaat Oy:ltä vuokraamaansa Verstas-tilaan.

Verstas on n. 40 mkokoinen monikäyttöinen studiotila, jota vuokrataan muun muassa erilaisiin tilaisuuksiin, kokouksiin ja workshopeihin.

 

Esitys

Kerta-​avustusta ei päätetä myöntää Veera Falclille projektorin hankintaan.

Tuusulan kunnan avustuksia voivat hakea paikallista kansalaistoimintaa tekevät kolmannen ja neljännen sektorin yhdistykset ja yhteisöt sekä yksittäiset toimijat. Avustuksia ei myönnetä investointeihin eikä yrityksille. Yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat lainata projektorin Tuusulan kunnan ylläpitämästä yhteisölainaamosta tuusula.fi/yhteisolainaamo.

Päätös

Veera Falckille ei päätetä myöntää kerta-avustusta projektorin hankintaan Verstaan tiloihin. Hakemus ei täytä Tuusulan kunnan avustuskriteereitä.

Allekirjoitus

Heidi Hagman
kehittämispäällikkö

Organisaatiotieto

Kuntatoimiala