§ 7 Senkkerin metsätie, Kaartin Jääkärirykmentille lupa asettaa tilapäiset liikennemerkit

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-883

Päätöspäivämäärä

30.4.2024

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, erityiset toimivaltuudet, yhdyskuntatekniikka

Kuvaus

Uudellamalla järjestetään SAPELI 1/24 -sotaharjoitus 24.-31.5.2024. Kaartin Jääkärirykmentti on anonut 19.4.2024 sähköpostitse toimittamallaan hakemuksella kunnalta lupaa asettaa liikennemerkki ”A33 muu vaara” lisäkilvellä ”sotilasharjoitus” ja/tai ”panssarivaunuja” Senkkerin metsätielle sotaharjoitusta varten. Liikennemerkit asetetaan Senkkerin metsätien itäpäähän siten, että ne näkyvät länteen ajaville.

Esitän, että Kaartin Jääkärirykmentille annetaan lupa asettaa edellä kuvatut tilapäiset liikennemerkit sotaharjoituksen ajaksi. Liikennemerkit sijoitetaan samalle etäisyydelle tien reunasta kuin muutkin liikennemerkit. Liikennemerkit pystytetään tien varrelle 22.05.2024 alkaen ja ne poistetaan viipymättä viimeisen tapahtuman päättymisen jälkeen. Liikennemerkit asetetaan siten, että ne eivät haittaa muiden liikennemerkkien näkyvyyttä, eikä niistä ole vaaraa tienkäyttäjille.

Luvansaaja hankkii, pystyttää ja poistaa liikennemerkit kustannuksellaan. Tiealueella saattaa olla telekaapeleita, vesijohtoja yms. rakenteita. Luvansaajan vastuulla on ennen merkkien pystyttämisen aloittamista näiden sijainnin selvittäminen. Luvansaaja vastaa, että merkkien asettajalla on Tieturva 1 ja 2 koulutus.

Lisätiedot: Jouni Rintanen, p. 040 314 3570, jouni.rintanen@tuusula.fi

Päätös

Liikennesuunnittelijan esityksestä päätän, että Kaartin Jääkärirykmentille annetaan lupa asettaa Senkkerin metsätielle edellä kuvatut tilapäiset liikennemerkit sotaharjoituksen ajaksi. Merkkilisäys tehdään edellä esitetyn ja liitteessä olevan hakemuksen mukaisesti. Merkit tulee kunnan suostumuksen perusteella sijoittaa Senkkerintie-Senkkerin metsätie -käytävässä Lahelantien ja Senkkerintie/Senkkerin metsätie -liittymän välisen, noin 25 metrin väyläosuuden varteen.

Senkkerin metsätie on yksityistie, jonka käytöstä hakijan tulee sopia tiekunnan kanssa.

Liikennemerkkien hankkimisesta, asentamisesta ja poistamisesta vastaa Kaartin Jääkärirykmentti, jossa vastuuhenkilö on kapteeni Petri Jokinen, petri.jokinen(at)mil.fi.  

Allekirjoitus

Jukka-Matti Laakso, liikenneinsinööri

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka