§ 44 Ilmastokoordinaattorin määräaikaiseen toimeen valinta

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-693

Päätöspäivämäärä

9.4.2024

Päätöksen tekijä

Kuntakehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, toimivalta henkilöstöasioissa.

Rekrytointilupa 23.2.2024

Valtuusto 11.12.2023, §168

Kuvaus

Kasvun ja ympäristön hallinto ja kehittämisen palvelualueelle on myönnetty vuoden 2024 talousarviossa ilmastokoordinaattorin määräaikainen toimi. 

Tuusulan kunta on hakenut yhteistyössä Keravan kaupungin kanssa yhteistä ilmastokoordinaattoria määräaikaiseen 31.12.2024 asti kestävään työsuhteeseen. Ilmastokoordinaattori on Tuusulan kunnan ja Keravan kaupungin ilmastojohtamisen toimintamallin mukaisen ilmastotyön valmistelun ja seurannan käytännön vastuuhenkilö. Hän vastaa myös yhteistyöstä eri sidosryhmien kanssa ja viestinnän suunnittelusta yhdessä kunnan/kaupungin viestinnän asiantuntijan kanssa. Työaika jakaantuu tasan Tuusulan ja Keravan kesken.

Ilmastokoordinaattorin toimi on ollut julkisesti haettavana määräaikaista täyttämistä varten ajalla 26.2.-17.3.2024 kunnan verkkosivuilla, työ- ja elinkeinotoimiston (TE-palvelut.fi) sekä Rekrytointi.com -verkkosivuilla. 

Toimen kelpoisuusvaatimuksena on ollut soveltuva korkeakoulututkinto. Hyvä tietämys päästölähteistä ja ilmastotyön keskeisistä keinoista. Eduksi on katsottu kokemuksen vastaavista tehtävistä ja kunta-alan tuntemuksen. Hyvät kommunikointi-, organisointi-ja yhteistyötaidot sekä oma-aloitteisuus ja tietotekninen osaaminen auttavat tehtävien hoidossa. Työn tekeminen edellyttää oman auton käyttöä.

Määräaikaan 17.3.2024 mennessä tehtävään saapui 31 hakemusta. Haastateltaviksi valittiin hakemusten perusteella 4 henkilöä. Haastattelijoina toimivat Tuusulan kunnan kuntakehitysjohtaja Pirjo Sirén ja Keravan kaupungin kehittämispäällikkö Liisa Tikkanen. Hakemusten ja haastattelujen pohjalta tehdyn kokonaisarvion perusteella ilmastokoordinaattorin määräaikaiseen toimeen valitaan ympäristöinsinööri Anniina Helminen.

Palkkaus ja työsuhteen muut ehdot määräytyvät kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaan. Ilmastokoordinaattorin tehtäväkohtainen palkka on 3422,90 euroa/kk. Lisäksi voidaan maksaa 3 %:n tai 8 %:n työkokemuslisää aiemman työkokemuksen perusteella. Työaika on 36 tuntia 15 minuuttia viikossa. Määräaikaisessa työsuhteessa noudatetaan koeaikaa, joka on enintään puolet työsuhteen pituudesta.

Esittelijän päätösehdotus

Hakemuksen ja haastattelussa ilmenneiden seikkojen perusteella Tuusulan kunnan kasvun ja ympäristön toimialajohtaja, kuntakehitysjohtaja Pirjo Sirén esittää, että Anniina Helminen on soveltuvin ilmastokoordinaattorin määräaikaiseen toimeen

Keravan kaupungin kaupunkitekniikan va. toimialajohtaja Erkki Vähätörmä ja Keravan kaupungin kehittämispäällikkö Liisa Tikkanen puoltavat esitystä.

Päätös

Päätän, että 

  • ilmastokoordinaattorin määräaikaiseen toimeen valitaan Anniina Helminen ajalle 13.5. - 31.12.2024
  • toimen palkkaus ja työsuhteen muut ehdot määräytyvät kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaan. Ilmastokoordinaattorin tehtäväkohtainen palkka on 3422,90 euroa/kk.
  • määräaikaisessa työsuhteessa noudatetaan koeaikaa, joka on enintään puolet työsuhteen pituudesta.

Allekirjoitus

Pirjo Sirén, kuntakehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Kasvu ja ympäristö