§ 22 Avustushakemuspäätös, Blue Rings ry:n F-junioreiden päätösturnauksen jäämaksut

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-761

Päätöspäivämäärä

8.4.2024

Päätöksen tekijä

Sivistysjohtaja

Päätöksen peruste

Kunnanhallituksen päätös 27.11.2023 § 472 kunnan jakamien avustusten uudistamisesta. 

Kuvaus

Kolmannen ja neljännen sektorin järjestämää, paikallista kansalaistoimintaa tekevät yhdistykset ja yhteisöt sekä yksittäiset toimijat voivat hakea kunnalta avustuksia. Avustusta voidaan pääsääntöisesti myöntää hakijalle, jonka kotipaikka ja toiminta ovat Tuusulassa tai toimintaan, joka kohdentuu tuusulalaisiin.

Avustettavan toiminnan on oltava Suomen lakien ja säädösten sekä hyvän tavan mukaista. Avustuksen hakijan harjoittama toiminta ei saa olla ristiriidassa kunnan strategian ja yhteisen toimintatavan, eettisten ohjeiden tai yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman kanssa.

Tuusulan kunnalla on käytössä avustustoiminnan yleiset periaatteet, jotka koskevat kaikkia avustuksia. Tämän lisäksi osalla avustuksista on käytössä avustuskohtaisia myöntökriteereitä. Avustusten myöntäminen perustuu aina harkintaan. Harkinnassa otetaan huomioon avustettavan toiminnan tarkoitus, laajuus, laatu sekä kokonaisvaikuttavuus.  

Kerta-avustukset ovat yksi Tuusulan kunnassa käytössä olevista avustusmuodoista ja niiden haku on jatkuva, eli avustuspäätöksiä tehdään ympäri vuoden avustusmäärärahojen puitteissa. Kerta-avustusta voi hakea tapahtumaan, matkaan, uuteen asukaslähtöiseen toimintaan, talkoisiin tai harrastusmaksujen tukemiseen.


Blue Rings ry:n F-junioreiden päätösturnauksen jäämaksut

Tuusulan kuntaan on 19.3.2024 saapunut kerta-avustushakemus, jolla Blue Rings hakee 2500 euron kerta-avustusta jäähallien jäämaksuihin.

Blue Rings järjestää F-junioreiden ringetten päätösturnauksen 21.4.2024 Tuusulan jäähalleilla. Turnaukseen osallistuu n. 20 ringettejoukkuetta. Molemmat jäähallit on varattu koko turnauspäivän ajaksi. Halleilla toteutetaan myös oheisohjelmaa.


Esitys

Blue Rings ry:n kerta-avustushakemus on käsitelty kunnan avustustiimissä. Avustushakemus ei täytä avustuksille asetettuja ehtoja.

Avustusten myöntämisen yksi pääperiaate on, että kunta voi myöntää avustusta samaan tarkoitukseen vain yhden avustuksen muodossa. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on kokouksessaan 28.2.2024, § 15, myöntänyt Blue Rings ry:lle toiminta-avustusta vuodelle 2024 G- ja F-junioreiden sekä ringettekoulun jäämaksujen tukemiseen.

Kerta-avustusta ei voida myöntää Blue Rings ry:n F-junioreiden päätösturnauksen jäämaksuihin.

Päätös

Päätän olla myöntämättä kerta-avustusta Blue Rings ry:n F-junioreiden päätösturnauksen jäämaksuihin.

Allekirjoitus

Tiina Simons, sivistysjohtaja

Organisaatiotieto

Sivistys