Nimistötoimikunta, kokous 14.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Focus-alueen nimistön suunnittelu

Valmistelija

  • Petteri Puputti, projektipäällikkö, petteri.puputti@tuusula.fi
  • Aamu Kurjenpuu, aamu.kurjenpuu@tuusula.fi

Perustelut

Focus on Etelä-Tuusulaan suunniteltavan uuden yritysalueen toteuttamiseen ja kehittämiseen tähtäävä aluekehitysprojekti. Focus-alue sijoittuu lähellä Vantaan rajaa, Helsinki-Vantaan lentoasemaan pohjoispuolelle, Tuusulanväylän ja tulevan Kehä IV:n varteen. Alueen suuri mittakaava, hyvät liikenneyhteydet ja sijainti pääkaupunkiseutuun nähden tekevät siitä ainutlaatuisen kehittämiskohteen osana laajempaa lentokenttäkokonaisuutta.

Focus-alueen asemakaavoitus on vireillä. Alueen asemakaavoitus muodostuu lähivuosina seuraavista kaavahankkeista: Kehä IV ja Sammonmäki IV. Sammonmäki IV asemakaavamuutoksen luonnos tulisi nähtäville tämän vuoden alkukesästä ja Kehä IV:n luonnos noin elo-syyskuussa. Suunnittelualueesta on tehty maankäytön yleissuunnitelma, jonka pohjalta alueen nimistöä on käsitelty alustavasti nimistötoimikunnassa 13.1.2022, mutta katujen nimiä ei vielä tuolloin viety laadittuun suunnitelmaan.

Focus-alueen asemakaavoja ja muuta suunnittelua varten tulisi muodostaa nimistöperhe ja määrittää nimistö ainakin alueen pääkatujen osalta. Nimistötarve on alustavasti: 2 kpl. paikallinen kokoojakatu, n. 5 kpl. tonttikatuja sekä 1 puisto.

Ehdotus

Ehdotus päätetään kokouksessa.

---

Nimistötoimikunta muotoili yhteistyössä seuraavan päätösehdotuksen:

Nimistötoimikunta päättää ehdottaa, että

  • hyväksytään suunnitellun kokoojakadun nimeksi Sammontakojantie
  • hyväksytään mahdollisien uusien teiden nimeksi Hiidenhirventie, Kokkolinnuntie, Rautalinnuntie, Rautasepäntie, Pajavasarantie ja Sammonmäentie
  • ehdotetaan mahdollisen viheralueen nimeksi Timpurinpuisto.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.