§ 59 Tutkimuslupa, Varhaiskasvatuksen rekrytoinnin kehittäminen

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-936

Päätöspäivämäärä

26.4.2024

Päätöksen tekijä

Varhaiskasvatuspäällikkö

Päätöksen peruste

Sivistyksen toimialueen toimintasääntö 1.1.2024 alkaen. 

Kuvaus

LAB-ammattikorkeakoulun Tulevaisuuden johtaja sosiaali- ja terveysalalla- koulutusohjelman opiskelija Mari Silvast pyytää tutkimuslupaa YAMK -opinnäytetyöhön Varhaiskasvatuksen rekrytoinnin kehittäminen. 

Yksikkö, jossa tutkimus tehdään: Varhaiskasvatus/ Päiväkodin johtajat.

Opinnäytetyön tavoitteena on arvioida varhaiskasvatuksen palvelualueen uudistettua rekrytointiprosessia ja kehittää sitä vaativassa rekrytointitilanteessa. Opinnäytetyön tarkoitus on kartoittaa päiväkodin johtajien kokemuksia uudistetusta rekrytointiprosessista ja tunnistaa sen pohjalta kehittämistarpeita. Aineistonkeruu toteutetaan päiväkodin johtajille tehtävällä Webpropol -kyselyllä. Aineiston analysoidaan teemoittelemalla. 

Opinnäytetyön tekijä on virkasuhteessa kuntaan ja tutkimuksen kohteena ovat hänen kollegansa samalta palvelualueelta. Opinnäytetyöntekijä kuuluu varhaiskasvatuksen esihenkilöistä ja asiantuntijoista koottuun henkilöstöjohtamisen asiatiimiin, jolle rekrytoinnin kehittäminen kuuluu. Asiatiimin kolme jäsentä muodostavat rekrytointitiimin, joka käytännössä  toteuttaa vuosittaisen vakinaisten rekrytointiprosessin. Opinnäytetyön tutkimussuunnitelmassa ja raportissa yhteistyötahon nimi, kyselyyn vastaajat ja henkilöstöjohtamisen asiatiimin jäsenet teemojen pohjata nousevassa työstössä pidetään anonyyminä. 

Aineiston keruuaika: Huhti-kesäkuu 2024

Tutkimuksen arvioitu valmistumisaika:Syyskuu 2024

Päätös

Myönnän tutkimusluvan anomuksen mukaisesti.

Tutkimustyössä ja aineiston käsittelyssä tähdennetään erityisesti vaitiolovelvollisuutta.  Aineisto tulee käsitellä loppuraportissa ilman nimiä ja tunnistamattomana tilastotietona. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Tutkimuksen tekijä huolehtii suostumusten pyytämisestä. Tutkimustyötä sitoo tutkimustyön yleiset eettiset periaatteet. Valmiista tutkimusraportista edellytetään lähettämään kappaleet luvan myöntäneelle taholle.

Allekirjoitus

Hannamari Vänni, varhaiskasvatuspäällikkö

Organisaatiotieto

Sivistys