§ 32 Unipussien hankinta uusiin yksiköihin ja vuodevaatteiden uusiminen vanhoihin päiväkoteihin

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-533

Päätöspäivämäärä

24.4.2024

Päätöksen tekijä

Sivistysjohtaja

Päätöksen peruste

 

Hallintosäännön hankintoja koskevan toimivaltataulukon mukaan toimialajohtaja päättää hankinnoista, joiden arvo alittaa 200 000 euroa.

Kuvaus

Esittely ja hankinnan kohde

Tuusulan päiväkodit tarvitsevat päivittäiseen käyttöönsä lasten päiväunia ja -lepoa varten lakanat ja vuodevaatteet. Vuodevaatteiden käyttöikä vaihtelee 15-20 vuoden välillä vuodevaatteiden määrän ja käyttökertojen mukaan. Niiden hankkiminen uuteen ja uusiminen vanhaan päiväkotiin yksiköittäin on merkittävä yksittäinen kuluerä. Lakanoiden puhtaanapito toteutetaan tällä hetkellä joko puhtauspalveluiden työnä päiväkotien omissa pesukoneilla ja kodinhoitotiloissa tai pesetetään ulkoisen toimijan palveluna. Lakanoiden vaihtotyö toteutetaan tällä hetkellä päiväkodin henkilöstön ja puhtaanapitopalveluiden yhteistyönä.

Tuusulanjärven ja Peltokaaren päiväkodit ovat 1.8.2024 avautuvia uudiskohteita, joihin hankitaan uudisinvestointina kaikki irtaimisto. Omien uusien vuodevaatteiden hankkimisen sijaan keskitetään jatkossa varhaiskasvatuksen vuodenvaatteiden hankintaa Lindström Oy:ltä Unipussien muodossa. Unipussi- toimitukseen sisältyy lakanan, tyynyliinan että kevyt vanupeiton lisäksi säännöllinen pesulapalvelu. Unipussien petaaminen ja kuukausittainen vaihtotyö onnistuu nopeammin kuin yksittäisten vuodevaatteiden petaaminen. Vuokratekstiilipalvelu tukee kiertotaloutta ja tarvittavien pussien määrä perustuu aitoon tarpeeseen.

Palveluhankinnan kohteesta solmittava sopimuskausi on toistaiseksi voimassa oleva 6 kuukauden irtisanomisajalla. Tilaajaa sitomaton arvio hankinnan arvosta on noin 25 000 euroa (alv 0%) vuodessa. Tiedossamme ei ole, että vastaavaa palvelua olisi saatavana muun palveluntarjoajan kautta.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä mutta EU-hankintarajat alittava hankinta. Hankintalain 1397/2016 § 40 mukaan hankintayksikkö voi valita suorahankinnan,​ jos teknisestä tai yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan,​ eikä järkeviä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ole,​ eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta. Hankintayksikkö voi toimittaa julkaistavaksi suorahankintailmoituksen (Hankintalaki 1397/2016 § 59) ennen hankinnan toteuttamista. Mikäli suorahankintailmoitukseen ei tule vastinetta,​ voidaan hankinta toteuttaa lain mukaisesti suorahankintana ilman kilpailutusta. Tuusulan kunta julkaisee Lindströmin unipussien hankinnasta suorahankintailmoituksen,​ ja mikäli siihen ei 14 päivän muutoksenhakuaikana tule vastinetta,​ palveluhankinta toteutetaan suorahankintana. Muussa tapauksessa kunta kilpailuttaa hankinnan hankintalain mukaisesti.

Hankintapäätös ja sopimus

Unipussien toimittajaksi valitaan Lindstöm Oy.

Hankintapäätöksen tiedoksianto ei merkitse sopimuksen syntymistä. Valitun toimittajan kanssa tehdään kirjallinen hankintasopimus,​ kun hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimus voidaan solmia aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä,​ kun asianosainen on saanut päätöksen valitusosoituksineen tiedoksi 

Lisätiedot

Hannamari Vänni, varhaiskasvatuspäällikkö

Päätös

Päätän valita Tuusulanjärven päiväkotiin ja Peltokaaren päiväkotiin unipussien toimittajaksi Lindström Oy:n.

 

 

Allekirjoitus

Katja Elo, sivistysjohtaja vs.

Organisaatiotieto

Sivistys