Vammaisneuvosto, kokous 10.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Muut asiat

Perustelut

Vammaisneuvosto keskusteli siitä, voisiko kunnassa luoda ainakin osittain esteettömiä kaavakävelyitä. Neuvosto päätti ottaa yhteyttä kaavoituspäällikköön asian tiimoilta. Vammaisneuvosto keskusteli kaavoituspäällikön kutsumisesta seuraavaan vammaisneuvoston kokoukseen kertomaan kaava-asioista.

Vammaisneuvosto keskusteli kokouksessaan Monion esteettömyydestä. Vammaisneuvosto on saanut aiemmin tietoonsa Monion esteettömyysraportin. Vammaisneuvosto keskusteli rakennuttajainsinöörin kutsumisesta seuraavaan vammaisneuvoston kokoukseen selventämään Monion korjausasioita.
 
Vammaisneuvosto kävi kokouksen aikana Riihisalissa. Vammaisneuvosto testasi pyörätuolien avulla katsomon yläkerran koppeja, joista on näkyvyys alas. Kopit sijaitsevat siis aivan Riihisalin yläosassa ja niiden ikkunat voi avata. Vammaisneuvosto pohti sitä, että kopit voitaisiin ottaa pyörätuolipaikoiksi tai esteettömiksi paikoiksi eri tilaisuuksiin ja ne myytäisiin esteettöminä paikkoina. Kopeissa on tällä hetkellä ylimääräisiä pöytiä, jotka myös vaikeuttavat niissä liikkumista pyörätuolilla

Päätös

Vammaisneuvosto

  • merkitsi muut asiat tiedoksi. 

 

Sara Tiirola, Outi Huusko ja Merja Heikkonen poistuivat kokouksesta klo 17.05.