Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, kokous 20.3.2024

§ 25 Avustukset nuorisotoiminnan tukemiseen 2024, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 28.2.2024 § 14, oikaisuvaatimus Keski-Uudenmaan Kulttuurikotkat ry

TUUDno-2024-357

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Risto Kanerva, vapaa-aikapalveluiden päällikkö, risto.kanerva@tuusula.fi

Perustelut

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta tukee rekisteröityjen, nuoriso- ja liikuntatyötä järjestävien yhdistysten sekä muiden rekisteröityjen yhteisöjen järjestämää nuoriso- ja liikuntatoimintaa myöntämällä vuosittain toiminta-avustusta jakoperusteiden mukaisesti. Avustusta voi hakea myös yhdistys tai yhteisö, jonka toiminnan luonne perustuu ylikunnallisuuteen ja joiden ylikunnallinen yhteistyö on perusteltua. Tällöin avustus koskee vain tuusulalaisia harrastajia. 

Valtuusto on vahvistanut sitovin perustein nuorisojärjestöille ja toimintaryhmille vuodelle 2024 määrärahan 15 000 euroa. Toiminta-​avustuksen maksamiseen oikeutettuja hakemuksia saapui määräaikaan 31.1.2024 mennessä 8 kpl. 

Määrärahojen jakoehdotus ja painotukset ovat liitteenä. Avustukset maksetaan yhdistykselle, kun päätös on lainvoimainen. Liiteasiakirjat pitää toimittaa sähköiseen avustusjärjestelmään avustusohjeen mukaisesti 30.11.2024 mennessä.

Ehdotus

Esittelijä

Tiina Simons, sivistysjohtaja, tiina.simons@tuusula.fi

Kulttuuri-​ ja vapaa-​aikalautakunta päättää 

  • myöntää nuorisotyötä tekevien yhdistyksien toiminta-​avustukset liitteen mukaisesti 
  • oikeuttaa käsittelyn jälkeen ja muutoksenhakuajan kuluessa vapaa-​aikapalveluiden päällikköä tekemään havaituista virheistä johtuvia muutoksia taulukkoon​ neuvoteltuaan asiasta asian käsittelyssä mukana olleen puheenjohtajan kanssa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Risto Kanerva, vapaa-aikapalveluiden päällikkö, risto.kanerva@tuusula.fi

Perustelut

Keski-Uudenmaan Kulttuurikotkat ry:ltä saapui oikaisupyyntö kulttuuri-​ ja vapaa-​aikalautakunnan 28.2.2024 § 14 päätökseen nuorisotoiminnan avustuksista. Päätös annettiin tiedoksi 7.3.2024 sähköpostitse. Oikaisupyyntö saapui säädetyssä määräajassa 10.3.2024. 

Keski-Uudenmaan Kulttuurikotkat ry oikaisuvaatimuksessaan avustuksen kohtuullistamista suhteessa muihin hakijoihin.  

Yhdistyksen toimintasuunnitelmassa on kaksi viikonlopun yöleiriä ja yhteensä 58 kerhoiltaa lapsille, joissa tarjotaan myös pieni iltapala. Vuosi sitten illan tarjottavat maksoivat vielä 12-15 lapselle keskimäärin 25-30 euroa, nyt hintojen kallistuttua on hinta kohonnut lähes kymmenellä eurolla kokoontumiskertaa kohden. Lisäksi yhdistyksen toimintasuunnitelmassa on virpomavitsojen tekopäivä. Ilmoitettu avustus riittää ainoastaan kahden yöleirin kustannuksiin, joihin on tähän mennessä ilmoittautunut 28-32 tuusulalaista lasta. Yhdistys hakee edelleen toimintasuunnitelman mukaista 4 500 euron avustusta, jotta he voisivat myös hakea lisäohjaajaa kerhoiltoihin. 

Kulttuuri-​ ja vapaa-​aikalautakunnan 28.2.2024 § 14 tekemän päätöksen mukaan Keski-Uudenmaan Kulttuurikotkien avustussumma on 1 293 € (viranhaltijapäätöksessä korjaus 1 339€). Nuorisotoiminnan tukemisen avustussumma vuonna 2024 on yhteensä 15 000€. Hakijoita oli yhteensä 8 yhdistystä.  

Kulttuuri-​ ja vapaa-​aikalautakunta toteaa, että avustus on myönnetty avustuskriteerien mukaisesti. Kunnan avustusuudistuksen päivitystyössä ei lisätty määrärahoja. Lautakunta on ohjannut 20 000€ toiminta-avustusmäärärahasta harrastusmaksutukeen, jolla avustetaan taloudellisesti heikommassa asemassa olevien perheiden harrastusmaksuja. Tuki vähentää nuorisotyön avustussummaa 5 000€ ja urheiluseurojen avustussummaa 15 000€. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tiina Simons, sivistysjohtaja, tiina.simons@tuusula.fi

Kulttuuri-​ ja vapaa-​aikalautakunta päättää 

  • todeta, että Keski-Uudenmaan Kulttuurikotkat ry:n avustus on myönnetty avustuskriteerien mukaisesti 

  • hylätä Keski-Uudenmaan Kulttuurikotkat ry:n oikaisupyynnön todeten,​ että heille myönnetyssä avustussummassa on huomioitu yhdistyksen toimintasuunnitelmassaan esittämä toiminta  

  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Hallintovalitus hallinto-oikeudelle

Valitusosoitus
Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella.

Valitusoikeus
Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa ja se, jonka valitusoikeudesta laissa erikseen säädetään. Viranomainen saa hakea muutosta valittamalla myös, jos valittaminen on tarpeen viranomaisen valvottavana olevan yleisen edun vuoksi.

Valitusaika
Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Asianosaisten katsotaan saaneen tiedon päätöksestä seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä Tuusulan kunnan internet-sivulla.

Tiedoksi saantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusviranomainen
Valitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle

Postiosoite: Radanrakentajantie 5
00520 Helsinki
Puhelin: 029 56 42000

sähköposti: helsinki.hao@oikeus.fi

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet/#/

Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa on ilmoitettava:
1.    päätös, johon jaetaan muutosta (valituksen kohteena oleva päätös)
2.    miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi (vaatimukset
3.    vaatimusten perustelut
4.    mihin valitusoikeus perustuu, jos valituksen kohteena oleva päätös ei kohdistu valittajaan.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava valittajan nimi ja yhteystiedot. Jos puhevaltaa käyttää valittajan laillinen edustaja tai asiamies, myös tämän yhteystiedot on ilmoitettava. Yhteystietojen muutoksesta on valituksen vireillä ollessa ilmoitettava viipymättä hallintotuomioistuimelle.

Oikeudenkäyntimaksu
Muutoksenhakuasian vireille panijalta peritään oikeudenkäntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään.
Ajantasainen tieto oikeudenkäyntimaksuista löytyy https://oikeus.fi/tuomioistuimet/fi/index/asiointijajulkisuus/maksut/oikeudenkayntimaksuthallinto-oikeudessa.htm